Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Brückner: Moc otazníků v sestavě nemám

Sport

  11:01
SEEFELD - Už od pondělí pod alpskými vrcholky pečlivě sleduje každý krok svých svěřenců. A dva dny před úvodním zápasem fotbalového Eura se Švýcarskem trenér národního týmu Karel Brückner (68) hlásí: "Pokud se nám vyhnou zdravotní problémy, moc otazníků už v základní sestavě nemám.“

Brücknerovi počasí nevadí. foto: AFP

Při středečním tréninku se zdálo, že ve středu zálohy dáváte přednost trojici Galásek, Polák a Jarolím. Je to už konečná varianta?
I kdyby to byla základní varianta, neřekl bych vám to. Já informace spíš sbírám, ne rozdávám.

Dá se říci, že prvním uzavřeným tréninkem v Seefeldu začala ostrá příprava na Švýcarsko?
To ne. I první neoficiální zápas v Korutanech nám už něco ukázal, hodně jsme si pak rozebírali i utkání s Litvou a Skotskem. Příprava na Švýcarsko běží od prvního dne, jen teď vrcholí.

Znepokojuje vás momentálně něco?
Hráli jsme přípravné zápasy v době, kdy se ve výkonu týmu najde ještě spousta nedokonalostí. Pořád proto máme co dělat. Je důležité, že máme z čeho vycházet.

Co se tedy ještě do sobotního utkání musí zlepšit, aby Česko zahájilo šampionát úspěšně?
Počítáme s tím, že se startem šampionátu se automaticky zlepší věci jako motivace nebo mobilizace sil hráčů. Na to hodně spoléháme.

V Seefeldu se zkazilo počasí. Ochladilo se, je zataženo a prší. Trápí vás to?
Počasí je naprosto v pořádku. Naopak v úterý jsme chtěli mít na rychlý trénink víc mokra, ale bylo sucho. Pár hráčů kvůli tomu mělo svalové problémy.

Jak to?
Nemám rád suché a tvrdé povrchy, při kopu to hráčům drhne. Snad nebudeme mít větší komplikace, jsou to jen drobné problémy. Ujfalušiho trápí úpon břišního svalu. Mimo to se do tréninku nezapojil Pospěch, který zůstal v hotelu kvůli nachlazení.

Co všechno chcete ještě stihnout do utkání se Švýcarskem?
Chceme si v malých skupinkách popovídat s hráči, promluvíme si také s lídry týmu. A především si rozebereme hru soupeře.

Co hráčům o Švýcarsku řeknete?
Je to stabilizovaný tým po hráčské i taktické stránce s kvalitním obsazením všech postů.

Co je hlavní předností vašeho prvního soupeře?
Když se dostanou do hry, umějí být v útoku hodně nebezpeční. Je to týmový soupeř, přesto bych vyzdvihl několik individualit. Senderose, Ilnera, Barnettu a Freie. Ano, známe svého soupeře dobře.

Věříte, že záložník Barnetta nastoupí, ačkoliv kvůli zranění dva týdny netrénoval?
Detaily jeho zranění neznám, ale předpokládám, že nastoupí.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...