Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Češi jsou pro nás velkou inspirací, chtěli bychom hrát jako oni. Na EURO ještě hodně lidí překvapí, říká kouč Kosova

Trenér hostů uděluje pokyny. foto:  Michal Šula, MAFRA

PLZEŇ - Mezi fanoušky Kosova je téměř za boha kvůli tomu, že se jeho tým bil o postup na EURO s Anglií a Českem až do poslední chvíle. Švýcarský trenér Bernard Challandes sice po prohře Kosovanů 1:2 od Česka smutnil, že přišli o šanci na postup na EURO z kvalifikace, ale poté ocenil obrovskou sílu českého týmu, který podle něj na šampionátu hodně týmů překvapí.
  23:30

Česko - Kosovo 2:1. Král s Čelůstkou otočili utkání, Češi postupují na EURO

„Předvedli jsme v první půli velmi dobrý výkon v obraně, ve druhém poločase však už tak dobrý nebyl, a proto jsme i přes naše vedení prohráli. Sluší se ale pogratulovat Česku, dnes byli lepší a zaslouženě vyhráli,“ uvedl na tiskové konferenci po zápase Challandes.

Pane trenére, kdybyste měl tu možnost, udělal byste něco jinak?
Neměnil bych na sestavě nic, musíme si ale přiznat, že nás Češi vůbec nepustili k naší hře, byli dnes až moc dobrý. Češi neskutečně, zatlačili nás, myslím si, že by nám nepomohlo, ani kdybychom poslali na hřiště někoho jiného. 

V očích některých hráčů Kosova šly vidět po zápase slzy. Co jste jim řekl v kabině?
Hned po zápase jsem hráčům pogratuloval, předvedli všechno, co bylo v jejich silách. Vím, že pár hráčů po zápase brečelo, protože jsme přišli o šanci postoupit na EURO z kvalifikace.

Váš tým navíc může ještě o EURO bojovat v Lize národů...
Řekl jsem jim, ať nevěší hlavy, v neděli budeme hrát před skvělými fanoušky s Anglií a především nás v březnu čeká druhá šance se dostat na EURO přes Ligu národů a to je naše velká šance, ve kterou věříme.

Čelůstkova oslava možné postupové branky.
15. LISTOPADU: SEDMÝ POSTUP V ŘADĚ. Rozhodující krok na Euro udělali Češi v...

Co byste řekl ke hře českého týmu ve druhém poločase? Jeho tlak byl doslova drtivý...
Češi mají vynikající tým, hrají dobře na všech postech, jsou pro nás velkou inspirací, chtěli bychom hrát stejně pohledný fotbal jako oni. Na EURO budou velice nebezpeční a očekávám, že hodně lidí na šampionátu překvapí. 

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...