Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Češi se na Euru ubytují v Tours, využijí i stadion s tribunami proti ‚špehům‘

Sport

  5:59
PRAHA - Čeští fotbaloví reprezentanti už ví, kde budou bydlet během červnového mistrovství Evropy ve Francii. Zástupci národního mužstva vybrali hotel kousek od centra historického města Tours. Na zápasy zvolí leteckou dopravu.

Česká fotbalová reprezentace po utkání na Letné. foto:  Michal Růžička, MAFRA

„Líbí se mi, že budeme mít hotel exkluzivně jenom pro nás. Budeme se snažit udržet pro hráče soukromí a co nejlépe se připravit na zápasy. V Tours budeme mít svůj klid,“ popisoval trenér Pavel Vrba.

Boj o vstupenky začíná

Dnes přesně v poledne začne na internetových stránkách UEFA prodej vstupenek na zápasy českého týmu. Lístky na utkání základní skupiny stojí od 25 do 145 eur (675 až 3 900 korun).

Fanoušci budou moci kupovat vstupenky jak na konkrétní zápas, tak balíček na všechny duely českého týmu. Pokud poptávka výrazně překročí nabídku, rozhodne o majitelích lístků losování.

Ten si hotel poprvé prohlédl v pátek, ale česká delegace už tam byla na inspekci dříve. Čekalo se na trenérův souhlas a na sobotní los. V neděli už manažer národního týmu Dušan Fitzel hlásil: „Ubytování jsme potvrdili.“

Čtyřhvězdičkový hotel Belmont stojí v klidně části Tours, kousek od něj protéká řeka Loire a pěšky lze během několika minut dojít až do centra.

Město, kde se v roce 1799 narodil slavný francouzský spisovatel Honoré de Balzac, má jen 135 tisíc obyvatel.

„Hledali jsme klid a soukromí, ale zase jsme nechtěli hotel, kolem kterého by dvacet kilometrů nic nebylo. Když hráči dostanou třeba na půl dne volno, tak můžou bez problémů do centra na kávu,“ popisoval manažer Fitzel.

Reprezentace navíc bude mít k dispozici zázemí místního druholigového klubu. Včetně hlavního stadionu pro 16 000 diváků.

Ten může být další výhodou českého týmu. Vysoké tribuny zabrání případným špehům sledovat uzavřené tréninky, což by na hřišti s nízkými ploty šlo jen těžko.

Na hotelu je samozřejmě bazén, spa, posilovna... Česká reprezentace zkrátka najde v Tours všechno potřebné přesně podle představ, byť některé týmy možná budou bydlet v luxusnějších resortech.

Se Slováky bych neměnil, nás aspoň nebudou ničit, komentuje los Eura Lička

Jediná potíž bude s cestováním, což nyní řeší většina mužstev. Pořadatelé rozmístili zápasy po celé Francii.

Česko bude hrát v Toulouse (přibližně 500 kilometrů od Tours), Saint-Étienne (450 kilometrů) a Lens (430 kilometrů), tedy třikrát v úplně jiné části země.

„Hledal jsem, jak by to časově vyšlo vlakem, ale budeme létat. Na letiště to máme kousek a postupně dostáváme nabídky různých leteckých společností,“ upřesnil Fitzel.

A dodal: „Nakonec v Tours tolik času nestrávíme, když před každým utkáním budeme spát v hotelu v místě konání zápasu.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!