Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šokující přestřelka s tragický koncem pro Chelsea. Pětkrát inkasovala s předposledním týmem ligy

Chelsea podlehla týmu West Bromwich. Na snímku bojují o míč Reece James z Chelsea (vlevo) a Conor Townsend z West Bronwich (vpravo). foto: ČTK

Londýn - Fotbalisté Chelsea ve 30. kole anglické lize doma utrpěli nečekaný debakl 2:5 s předposledním nováčkem West Bromwichem. „Blues“ poprvé zaváhali pod trenérem Thomasem Tuchelem, jehož série neporazitelnosti se zastavila na 14 soutěžních zápasech. Čtvrtý tým tabulky hrál přes hodinu bez vyloučeného Thiaga Silvy.
  16:51

Chelsea remizovala v Leedsu, Vydra asistoval při výhře Burnley

„Na tuhle vysokou porážku správně odpovíme, ale nejdřív ji potřebujeme strávit. Nečekal jsem to. Všichni mě nevyjímaje musíme převzít zodpovědnost a setřást to ze sebe,“ řekl Tuchel v rozhovoru pro televizní stanici BT Sport.

Chelsea na Stamford Bridge poslal do vedení ve 27. minutě Pulisic, ale chvíli nato zkušený stoper Thiago Silva dostal červenou kartu po druhém napomínání. West Bromwich využil přesilovku v nastavení první půle, kdy dvakrát v rychlém sledu skóroval Matheus Pereira.

„Po červené kartě jsme si nedokázali poradit s novou situací. Nevím proč. Byli jsme v obraně lajdáčtí a dělali obrovské chyby,“ konstatoval německý kouč Tuchel.

Chelsea pod novým trenérem zdobí pevná obrana, Mourinho se po vzájemném duelu zlobil kvůli penaltě

Náskok hostů po změně stran zvýraznili Robinson a Diagne. V 71. minutě snížil Mount, ale triumf outsidera korunoval v nastavení pátým gólem znovu Robinson. Londýnský tým vyšel naprázdno poprvé od lednové ligové porážky 0:2 s Leicesterem. West Bromwich v neúplné tabulce ztrácí sedm bodů na první nesestupovou pozici.

„Každá jejich střela skončila gólem. Je jasné, že to nebyl náš den. Byli jsme za to tvrdě potrestáni,“ prohlásil Tuchel.

West Brom bodoval s Chelsea i na podzim díky remíze 3:3. Osm branek za sezonu od jednoho soupeře dostal londýnský tým naposledy v ročníku 1989/90, kdy inkasoval celkem devětkrát s Liverpoolem. Tolik gólů jako dnes obdržela Chelsea doma od ligového nováčka naposledy před 97 lety, kdy jí nasázeli dokonce šest branek fotbalisté Notts County.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!