Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Čtyři sparťanské fanoušky čeká obvinění. Házeli kameny na policisty

Sport

  9:07aktualizováno  9:15
PRAHA/BANÍK - Policie dnes obviní za nedělní násilnosti v Ostravě čtyři fanoušky fotbalové Sparty, kteří kameny a dýmovnicemi zaútočili na zasahující policisty.

Zadržený fanoušek Sparty. foto: ČTK

Obviněni budou z násilí proti úřední osobě. Dalších 119 příznivců pražského klubu je podezřelých z přestupku neuposlechnutí výzvy veřejného činitele při výkonu jeho pravomoci.

Zadržení fanoušci Sparty.

"Předpokládáme, že během dneška obvinění padne. Pak zadržené, kteří noc strávili v policejních celách, propustíme. Nebudeme žádat o uvalení vazby," řekl tiskový mluvčí moravskoslezské policie Miroslav Pech.

Podle něj se 123 příznivců Sparty zapojilo do násilností během pochodu z ostravského Hlavního nádraží ke stadionu Bazaly. Policisté se snažili dav odklonit do boční uličky, aby zabránili střetu s provokujícími fanoušky Baníku.

Zadržený fanoušek Sparty.

"Hrozilo nebezpečí střetu. Dav ale nerespektoval pokyny policistů a snažil se pokračovat v přímém směru," popsal Pech s tím, že krátce nato propukly násilnosti. "Dav zareagoval tak, že na policisty zaútočil kameny a dýmovnicemi. Policisté proti fanouškům Sparty zakročili," doplnil mluvčí.

Policisté na místě zadrželi všechny pochodující sparťany, kterých bylo přes tři sta. Obávali se, že budou v násilnostech pokračovat.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...