Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Děkujeme, odejděte! Aneb je čas na změny

Sport

  0:39
PRAHA - Doba hájení sparťanských „hvězd“ je po dnešku u konce. Konec „upřímných“ omluv sparťanských hráčů po zpackaném utkání. STAČILO. Omlouvat by se měli na hřišti. A tam to poslední dobou vypadá, jako by si hráči z fanoušků dělali spíše dobrý den.

Kozáčikovi a spol. již modlitby nepomohou. foto: ČTK

Hodně kamarádů i čtenářů mi neustále opakuje – kritizovat umí každý, ale řešení nikdy neukážeš. Dobrá, ukazuji jej. Ukazuji směrem do tábora nenáviděné Slavie. Tam tkví řešení. Protože bohužel jediné, co v současnosti mají dva historicky nejlepší české kluby srovnatelné, je obsazení trenérské židle. Co se týče managementu, stadionu a hráčského kádru, je Slavia daleko před Spartou. Proč? Dokázala se poučit ze svých chyb v nedávné minulosti.

Proto říkám- udělejme to jako v Edenu. Je na čase vybudovat úplně novou Spartu. Chce to majitele, který je ochoten do týmu také investovat, ne z něj jen peníze dolovat jako je nynější sparťanský majitel. Chce to vedení, které si zanalyzuje chod společnosti (tj. AC Sparta Praha a.s.) a vytyčí si určitou koncepci, které se bude hodlat držet. A nakonec to chce kvalitní řídící personál, který si vybere zaměstnance, ochotné pro svého zaměstnavatele poctivě pracovat. Ne takové, kteří se umí jen pěkně vymlouvat, když se jim něco nepodaří.


Sparta má nyní jen jeden z těchto bodů – kvalitní řídící personál v osobách nynějšího realizačního týmu. Zbývající články fungující firmy a potažmo také fungujícího a úspěšného týmu na Letné chybí. Pánové Křetínský a Chovanec si zjevně nevědí rady s tím, kam klub směřovat. A hráči? Velká část z nich není hodna něčeho tak posvátného, jako je dres fotbalové Sparty (nebo spíše dříve byl díky jejich předchůdcům). A dalo by se říci, že na zkrocení Řepky a spol. by nyní nestačil ani krotitel divé zvěře, natož pak pan Lavička.


Je čas na změny. A to změny radikální. Najdou v sobě kompetentní osoby ještě tu poslední špetku cti, přiznají své chyby a vyvodí z ní následky? Protože, … TOHLE NENÍ SPARTA!


Autor (23) je Sparťanem již od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.

Autoři: