Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Dlužíme Spartě za vynikající hráče, které nám nechala. Jejich akci s plyšáky podpoříme, vrací úder Tvrdík

Sport

  11:36
Praha - Velmi bizarní dohru má akce fanoušků Sparty. Ti budou před nedělním šlágrem 10. kola první fotbalové ligy proti Slavii protestovat proti hráčům, kteří odešli z Letné do Edenu formou vhození plyšových krys, hadů a prasat. Předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík se rozhodl akci podpořit, za každého plyšáka na hrací ploše Slavia věnuje 100 korun nadaci Donor, která podporuje léčbu leukémie dětí ve Fakultní nemocnici Motol.

Předseda představenstva fotbalového klubu SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík. foto: ČTK

Akce s názvem „Krysa pro krysu“ se má uskutečnit při příchodu hráčů na trávník, aby nepřerušila utkání. Podle webu spartaforever.cz budou na stadion plyšáci o standardních rozměrech bez problémů moci.

S rychlou reakcí přišel předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. „Jsme si vědomi toho, že dlužíme Spartě za vynikající hráče, které nám přenechala. Proto za každého plyšáka na ploše dáme 100 Kč na účet nadace Donor (transplantační jednotka léčby leukémie dětí FN Motol). K podpoře projektu “Plyšáci do Motola” se přidá svými příspěvky celý klub,“ uvedl Tvrdík na svém Twitteru.

„Nakupme v co největším množství plyšové krysy, hady nebo prasata a věnujme je před zahájením utkání při příchodu hráčů na plochu všem těm, kteří pro pár špinavých zlaťáků prodali svou důstojnost. Tuto událost doprovoďme také vzkazy, nápisy, transparenty na adresu našeho rivala a žoldáků v jejich dresu,“ vybízejí letenští fanoušci.

Sparťanskou minulosti mají z hráčů vršovického celku Nicolae Stanciu, Josef Hušbauer, David Hovorka či Ondřej Kúdela.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský, jenž v úvodu kariéry trénoval na Spartě mládež, nemá z očekávaných nenávistných reakcí publika obavy. „Hlavně doufám, že nevyběhnou živá prasata,“ vtipkoval.

Očekávané derby začíná v neděli od 18:00 na Letné. Sparta od března 2016 posledních 8 soutěžních střetnutí nevyhrála (7x v lize, jednou v poháru).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...