Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Dohodnuto. Slávista Černý odejde do Turecka

Sport

  15:06
PRAHA - Fotbalová Slavia se definitivně shodla s tureckým Sivassporem na podmínkách přestupu Milana Černého. Odchodu bronzového medailisty z nedávného evropského šampionátu jednadvacítek do Turecka tak nic nebrání a celý transfer by měl být v nejbližší době dotažen.

1. FC Slovácko - SK Slavia Praha (Milan Černý, vlevo, a Petr Reinberk) foto: ČTK

"Včera jsme se se Sivassporem shodli na konečném znění transferní smlouvy. Poslali jsme ji zpátky k nim, takže nic nebrání tomu, aby ten transfer byl dokončen," řekl novinářům generální ředitel Slavie Miroslav Platil. Černý je druhým hráčem, který v krátké době ze Slavie odchází do Turecka. V minulých dnech zamířil z Edenu do Trabzonsporu bek Ondřej Čelůstka.

O SLAVII ČTĚTE VÍCE

Černý se se Sivassporem již v polovině července dohodl na předběžné tříleté smlouvě. Transfer ale mohl být definitivně uzavřen až po 18. červenci po valné hromadě Slavie, na které bylo zvoleno nové představenstvo klubu.

Černý se stane spoluhráčem dvou Čechů - stopera Jakuba Navrátila a defenzivního záložníka Tomáše Rady, kteří do tureckého klubu přestoupili před půlrokem z Plzně. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník si vyzkouší první zahraniční angažmá. V zimě o něj usiloval Rostov na Donu, ale z přestupu do Ruska kvůli zdravotním problémům Černého nakonec sešlo.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...