Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slavia i přes obrovské šance a přesilovku prohrála v Dortmundu 1:2, ten jde dál na úkor Interu

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu proti Slavii. foto: Reuters

Dortmund - Fotbalisté Slavie v posledním šestém utkání skupiny Ligy mistrů prohráli v Dortmundu 1:2. Utkání jsme sledovali v online reportáži. Fotbalisté Interu Milán na závěr doma podlehli Barceloně 1:2, skončili třetí a na jaře je čeká Evropská liga.
  19:45aktualizováno  22:54

Liverpool utekl v Salcburku hrobníkovi z lopaty, loňský semifinalista Ajax v soutěži končí

Vítěze nejprestižnější klubové soutěže z roku 1997 poslal v desáté minutě do vedení Jadon Sancho, ve 43. minutě srovnal Tomáš Souček, ale po hodině hry rozhodl Julian Brandt. 

Hostům už nepomohlo ani vyloučení domácího Juliana Weigla v 77. minutě. Pražané už před zápasem věděli, že skončí v tabulce poslední a s účinkováním v pohárech se rozloučí.

Online reportáž si přečtěte ZDE

Slávisté zakončili skupinu s bilancí čtyř porážek a dvou remíz, které uhráli v předchozích venkovních zápasech v Miláně s Interem a v Barceloně. 

Červenobílí si letošním účinkováním v Lize mistrů zatím vydělali v přepočtu asi 435 milionů korun, dalších nejméně 28 milionů dostanou v hodnocení klubového koeficientu za posledních deset let a finance získají i za televizní práva. 

Milan Škoda (uprostřed) se raduje s Tomášem Součkem z gólu na 1:1.
15. PROSINCE: 16. Exkluzivní náskok po dvou třetinách základní části znamená,...

Pražané byli v této pohárové sezoně jediným českým klubem v základní skupině.

Slávistický trenér Trpišovský na závěr skupiny poprvé v této sezoně Ligy mistrů nasadil od začátku útočníka Škodu. 

Pražané vyrukovali na Borussii ofenzivně a hráli s favoritem naprosto rovnocennou a otevřenou partii. 

Dortmund - Slavia 2:1

(1:1)

Branky: 10. Sancho, 61. Brandt - 43. Souček. Rozhodčí: Karasev - Demeško, Gavrilin - Meškov (video, všichni Rus.). ŽK: Brandt, Zagadou, Weigl - Bořil, Coufal. ČK: 77. Weigl. Diváci: 66.079.
Dortmund: Bürki - Akanji, Hummels, Zagadou - Hakimí (83. Balerdi), Brandt, Weigl, Guerreiro - Hazard (82. Piszczek), Reus, Sancho (87. Dahoud).
Slavia: Kolář - Takács (83. Hušbauer), Kúdela, Bořil - Coufal, Souček, Ševčík, Stanciu, Olayinka - Masopust (72. Traoré), Škoda (65. Hilál).

Jako první dvakrát zahrozili domácí, Sanchova zblokovaná střela skončila těsně vedle a po následném rohu přestřelil zblízka Hummels.

Úvodní gólovou šanci ale měli hosté. Po Stanciuově centru zakončoval zblízka Olayinka, ale domácí gólman Bürki míč vykopl. 

Za dvě minuty otevřel skóre favorit. Reus překonal ofsajdovou past a přihrál před odkrytou branku Sanchovi, který nemohl minout.

Za chvíli mohl zvýšit Reus, ale Koláře v úniku nepřekonal. V 21. minutě opět skvěle zasáhl domácí gólman, jenž vytěsnil Stanciuovu přízemní ránu na roh. 

Vzápětí udělal obrovskou chybu slávistický stoper Takács, který hrál v Lize mistrů poprvé od začátku, Reus se díky tomu opět řítil na Koláře, ale znovu mířil jen do brankáře.

Pak přišly velké šance Pražanů. Takács po rohu z dorážky přestřelil a poté Borussii opět dvakrát podržel Bürki, když zastavil Škodův zásah po centru a následně i Masopustovu tečovanou střelu. 

Ve 43. minutě už Slavia srovnala. Pas za obranu ramenem zpracoval Škoda a Souček uklidil míč do sítě. V Lize mistrů skóroval podruhé za sebou.

Po pauze ubylo šancí. V 51. minutě mířil Brandt těsně vedle, o deset minut později už ale mohl slavit. Po Sanchově přihrávce se dostal do velkého úhlu a na bližší tyč propálil Koláře.

Hosté v závěru přidali. Coufal v 73. minutě přihrávkou zbytečně hledal spoluhráče, Kúdela po následném rohu hlavou zblízka minul prázdnou branku. 

Nápor lídra české ligy podpořilo v 77. minutě vyloučení domácího Weigla, Borussia však už výhru a tím i postup udržela.

Inter Milán - FC Barcelona 1:2 (1:1)
Branky:
44. Lukaku - 23. C. Pérez, 86. Fati. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.).

Konečná tabulka: 

1.FC Barcelona64209:414 
2.Dortmund63128:810 
3.Inter Milán621310:9
4.Slavia Praha60244:102
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!