Neděle 2. června 2024, svátek má Jarmil
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Teplice - Hradec Kr. 0:1, hosté slaví i v deseti, rozhodl žolík Koubek

Teplický záložník Daniel Trubač v utkání proti Hradci Králové foto: ČTK

Fotbalisté Hradce Králové i potřetí v sezoně vyzráli na Teplice. V prvním utkání finále play off nadstavbové skupiny o Evropu to zvládli i v oslabení po vyloučení Harazima ze 74. minuty, v závěru těsný duel rozhodl střídající Koubek.
  14:48aktualizováno  17:06

Odveta na východě Čech je na programu v sobotu od 18:00. Vítěz finále vyzve pátý celek skupiny o titul v kvalifikačním utkání o účast v Evropské konferenční lize.

Teplice – Hradec Králové

utkání jsme sledovali minutu po minutě

Oba týmy šly do úvodního finálového duelu skupiny o Evropu po dvou výhrách v semifinále, Teplice si poradily s Libercem a Hradec s Olomoucí. Stejně jako poslední vzájemné zápasy ani dnešní souboj na Stínadlech příliš gólových šancí a branek nenabídl.

Domácí Čerepkai sice dostal míč do sítě už ve 12. minutě, kvůli ofsajdu však o premiérový gól v české lize přišel. Vzápětí neuspěl ani Vašulín, jehož ránu zpoza vápna vyrazil teplický brankář Ludha nad sebe a následně si poradil i s padajícím míčem.

Krátce po změně stran opět zahrozil Čerepkai, který křižnou střelou bez přípravy jen těsně minul. Jinak ale ofenzivní akce na obou stranách brzdily četné nepřesnosti. Až v 66. minutě propadla teplická obrana a po Julišově přihrávce postupoval Vašulín sám na Ludhu, slovenský brankář však nejlepšího střelce Východočechů v sezoně vychytal.

V 74. minutě Harazim trefil ve výskoku Bílka kolíky do kolena a sudí Volek po konzultaci s videorozhodčím opravil svůj původní verdikt ze žluté na červenou kartu. Harazim se stal prvním vyloučeným hráčem „Votroků“ v ligové sezoně, bez červené karty už je v soutěži pouze Plzeň.

Severočeši si v závěru během přesilovky vypracovali velký tlak. V 81. minutě mohl rozhodnout Bílek, jeho střelu na zadní tyči zblokovala královéhradecká obrana. Těsně vedle poté zakončil kapitán Chaloupek i střídající Jásir.

Hosté všechny šance soupeře ustáli a nakonec vítězstvím udělali radost trenéru Horejšovi, jenž dnes slaví 47. narozeniny. V 87. minutě Koubek zpracoval za obranou vysoký míč a následně ho poslal nekompromisně pod břevno. Čtyřiadvacetiletý útočník byl v té době na trávníku necelých pět minut.

V sedmé minutě nastavení měl obrovskou šanci na vyrovnání Čerepkai, hlavou ve vyložené pozici ale netrefil bránu. Hradec porazil Teplice na jejich hřišti posedmé z posledních osmi ligových duelů.

Autoři: ,