Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalová Sparta kvůli koronaviru zrušila trénink. Nastoupí v neděli proti Zlínu?

Ránu sparťanského kapitána Dočkala blokuje obránce Olomouce Martin Hála. foto: MAFRA

Praha - V týmu fotbalistů Sparty odhalily předzápasové testy koronavirus u jednoho hráče a člena širšího realizačního týmu. Lídr první ligy, který má v neděli nastoupit k utkání čtvrtého kola proti Zlínu, o tom dnes informoval na sociální síti twitter. Dnešní trénink Sparta zrušila.
  11:31

„Pozitivně testovaní byli izolovaní od týmu. Věříme, že utkání budeme moct hrát,“ uvedla Sparta. V sobotu podstoupí tým další testy, které rozhodnou o osudu zápasu. Pokud by výsledky druhé kontroly byly negativní, pravděpodobně by se hrálo podle plánu.

Adam Hložek přispěl k výhře Sparty v Karviné dvěma góly.
Fotbalisté pražské Sparty se po vítězství v Karviné vyhoupli do čela tabulky...

Minulý ročník první ligy se kvůli koronaviru v týmech Karviné a Opavy nedohrál, v nové sezoně platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry.

Ani to však nezabránilo odložení sobotního zápasu Příbrami se Slováckem. Středočeský celek měl čtyři nakažené už před předchozím utkáním s Opavou, které ještě mohl odehrát.  

Po dalším nárůstu nákazy covid-19 na devět hráčů a čtyři členy realizačního týmu musela Příbram do izolace a její duel se Slováckem je první odloženým zápasem v sezoně.

Sparta by proti Zlínu měla v neděli hájit stoprocentní bilanci v dosavadním průběhu soutěže, protože v úvodních třech kolech jako jediná ještě neztratila ani bod. Letenští se díky tomu poprvé od 4. kola ročníku 2016/17 dostali na první místo tabulky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!