130 let

Ránu sparťanského kapitána Dočkala blokuje obránce Olomouce Martin Hála. | foto: MAFRA

Fotbalová Sparta kvůli koronaviru zrušila trénink. Nastoupí v neděli proti Zlínu?

Sport
  •   11:31
Praha - V týmu fotbalistů Sparty odhalily předzápasové testy koronavirus u jednoho hráče a člena širšího realizačního týmu. Lídr první ligy, který má v neděli nastoupit k utkání čtvrtého kola proti Zlínu, o tom dnes informoval na sociální síti twitter. Dnešní trénink Sparta zrušila.

„Pozitivně testovaní byli izolovaní od týmu. Věříme, že utkání budeme moct hrát,“ uvedla Sparta. V sobotu podstoupí tým další testy, které rozhodnou o osudu zápasu. Pokud by výsledky druhé kontroly byly negativní, pravděpodobně by se hrálo podle plánu.

Adam Hložek přispěl k výhře Sparty v Karviné dvěma góly.
Fotbalisté pražské Sparty se po vítězství v Karviné vyhoupli do čela tabulky...

Minulý ročník první ligy se kvůli koronaviru v týmech Karviné a Opavy nedohrál, v nové sezoně platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry.

Trenér Rada o porážce na Slovensku: Mám strach, aby se to na nás neprojevilo v lize

Ani to však nezabránilo odložení sobotního zápasu Příbrami se Slováckem. Středočeský celek měl čtyři nakažené už před předchozím utkáním s Opavou, které ještě mohl odehrát.  

Po dalším nárůstu nákazy covid-19 na devět hráčů a čtyři členy realizačního týmu musela Příbram do izolace a její duel se Slováckem je první odloženým zápasem v sezoně.

Sparta by proti Zlínu měla v neděli hájit stoprocentní bilanci v dosavadním průběhu soutěže, protože v úvodních třech kolech jako jediná ještě neztratila ani bod. Letenští se díky tomu poprvé od 4. kola ročníku 2016/17 dostali na první místo tabulky.

Autor: ČTK