Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Hašek: Moc jsme chtěli zlomit prokletí Teplic

Sport

  21:39
TEPLICE - Trenér fotbalistů Sparty Martin Hašek mohl být spokojen jen s výsledkem zápasu v Teplicích. Jeho tým se totiž k vítězství 1:0 vyloženě protrápil a zažehnal několik vyložených šancí domácího soupeře.

Teplice - Sparta, fotbalisté Sparty slaví vítězství nad Teplicemi foto: ČTK

"Zápas ovlivnily dva zásadní momenty: Sparta zde nevyhrála deset let a moc jsme to chtěli zlomit. A pak také poslední porážka s Libercem. My si odvážíme cenné vítězství, ale nepodali jsme výkon, jaký jsme si představovali, nicméně k výhře to stačilo," konstatoval Hašek.

Vedle Libora Sionka a domácího Štěpána Vachouška byl jediným přímým pamětníkem utkání z 28. října 2001, který vyhrál pražský klub stejným výsledkem. "Od té doby zde Sparta podala možná několikrát už lepší výkon, ale vyhráli jsme až dnes. Ale jak si vzpomínám, tehdy to byl podobný zápas - dali jsme rychlý gól, Teplice pak měly navrch a hodně šancí pochytal Petr Čech," vylovil z paměti dekádu starý zápas, který tehdy rozhodl jedinou trefou právě Sionko.

"A dobře si vedl i tentokrát, jsem s jeho výkonem vesměs spokojen," řekl Hašek na adresu nejstaršího hráče sparťanského výběru.

To domácí kouč Petr Rada byl smutný, protože věděl, že měl jeho tým minimálně na remízu. "Byl to podobný zápas jako ty předchozí. Co se týče herní kvality nemohu být nespokojen, ale nestřílíme branky ani z vyložených šancí a bez gólů se vyhrávat nedá. Dnešek to jen završil, protože jsme celkově byli lepším týmem," shrnul utkání trenér, podle kterého se nácviku zakončení tým speciálně věnuje na tréninku, ovšem v zápase to nedokáže prodat.

Sparta podle něj měla v podstatě jedinou velkou šanci hned v úvodu, kdy ze standardky vstřelili hosté rozhodující branku. "Do poločasu jsme z toho byli trochu zakřiknutí, ale po přestávce se hráči zvedli a byli jsme lepší, jen ta koncovka...," povzdychl si Rada, který se ani nechtěl vymlouvat na absenci útočníků Aidina Mahmutoviče s Andrejem Keričem.

"Možná by nám trochu pomohli, ale ani oni v posledních zápasech góly nedávali," připomněl teplický kouč.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...