Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

52
Minuta přesilové hry je pryč, Detroit se ještě k ničemu nedostal. Soupeř se už třikrát osvobodil a v poklidu posílá na led čerstvou čtveřici hráčů.
51
Šance pro Red Wings. Na trestnou lavici usedl Van Riemsdyk, který se provinil hákováním.
50
Rielly střílel švihem z vrcholu kruhu, ale netrefil přesně a musí pelášit zpět do obrany. Detroit je lepším týmem, ale v koncovce mu chybí větší klid.
49
Jakub Kindl dnes hraje dobrý zápas. Zadák se už poněkolikáté dostal k příklepu, ale jeho dělovkám chybí přesnost. Puk teď znovu rozezvučel pouze mantinel.
48
Detroit touží po vyrovnání, ale zatím neúspěšně. Do zdárného konce nevedlo ani doklepnutí Glendeninga, které Bernier pozorným zákrokem včas zastavil.
46
Spolupráce mazáků. Zetterberg přenechal černou pryž Alfredssonovi, jenž střílel po přejetí modré čáry. Vypálil ostře, jenže pouze doprostřed branky.
45
GÓL! Toronto otáčí průběhu zápasu a vede 2:1. Nahození Phaneufa od modré čáry tečoval mimo dosah brankáře Bozak. Rozhodčí ještě zkoumali, jestli branka nepadla po zásahu vysokou holí.
44
DeKeyser si počkal na přihrávku, popojel blíže k brance a vypálil. Měl před sebou volný prostor, jenže střela na lapačku mu příliš nesedla.
43
Van Riemsdyk to nemyslel špatně. Po křídle se protáhl až těsně k brance a z kruhu střílel bekhendem na vzdálenější tyč, Howarda ovšem nenachytal.
42
Neposedný puk vyskočil po souboji ve středním pásmu za mantinel. Poblíž střídačky Leafs se bude vhazovat.
41
Třetí část začala. Miller hned v úvodu pozdravil Berniera nepříjemným nahozením z rohu kluziště, ale gólman Toronta se ke své tyčce přitiskl včas.
Druhá třetina je u konce, do kabiny jdou týmy za nerozhodného stavu.
40
GÓL! Leafs v čase 39:23 srovnávají na 1:1. Van Riemsdyk měl ale při zakončení pořádnou porci štěstí, stál v úhlu a puk navíc trefil ze vzduchu. Jenže tak přesně, že zaplul až pod břevno.
39
Kadri to přehnal s důrazem. Útočník číhal na dorážku, ale Howarda o několik vteřin později sekl přes lapačku. Od obránců ihned schytal několik tvrdých ran a vše nakonec skončilo posunutou brankou.
38
Jako blesk z čistého nebe ovšem mohlo přijít vyrovnání. Van Riemsdyk si dlouho rovnal puk na forhend a poté orazítkoval jen beton ležícího Howarda. Toronto vytěžilo z celé akce alespoň přesilovku, jelikož Kindl úmyslně zalehl kotouč před vlastní klecí.
37
Red Wings mají v závěru přesilovky drtivý tlak. Ale Bernier svoji svatyni uzavřel, parádně teď zlikvidoval dva gólové pokusy Dajcuka z těsné blízkosti.
36
Toronto mělo namále, soupeře už mohl hřát dvoubrankový náskok. Bernier však skvěle zakročit proti průniku Clearyho a na jedničku zastavil i dorážku Tatara.
35
Detroit je na koni a bude hrát přesilovku. McClement trefil Zetterberga vysokou holí a jde na trestnou lavici.
34
GÓL! Red Wings vedou 1:0. Zetterberg našel při přečíslení dvou proti jednomu hůl spoluhráče Alfredssona, jenž pokořil přesouvajícího se Berniera.
32
Detroit má v těchto minutách navrch, soupeř prohrává osobní souboje a je všude o krok později. Na první trefu ale stále čekáme, byť měly slušné příležitosti oba výběry.

Nepřehlédněte

Detroit: Howard (Mrázek) - Kronwall, DeKeyser, Kindl, Quincey, Smith, Lashoff - Zetterberg, Dacjuk, Bertuzzi - Abdelkader, Alfredsson, Eaves - Miller, Andersson, Tatar - Nyquist, Glendening, Cleary
Toronto: Bernier (Reimer) - Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Ranger - Van Riemsdyk, Bozak, Kessel - Raymond, Kadri, Lupul - Kulemin, McClement, Clarkson - D'Amigo, Holland, Orr.
Branky a nahrávky: 34. Alfredsson (Zetterberg, Smith), 55. Abdelkader (Smith) - 40. Van Riemsdyk (Kessel, Phaneuf), 45. Bozak (Phaneuf)