Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

10
Zakázané uvolnění Leafs. Krátce předtím prověřil pozornost brankáře Berniera útočník Alfredsson, ale trefil pouze jeho lapačku.
9
Detroit hraje v plném počtu, soupeř ale přesilovku neodehrál špatně. Howard musel několikrát zasahovat, čelil ovšem pouze lehčím pokusům.
8
Kessel se z pravé strany protlačil až do zakončení, slabým pokusem ale nemohl Howarda ohrozit. Toronto vybojovalo alespoň vhazování v ofenzivní zóně.
7
První přesilovou hru si ale zahraje Toronto - na trestnou lavici usedl za krosček Abdelkader. V ponechané výhodě ještě napřáhl na vrcholu kruhu Van Riemsdyk a jeho pěkný pokus skončil na plexisklu.
7
Detroit je teď mírně aktivnější, častěji se drží u kotouče a je úspěšnější v osobních soubojích. Puk však klouže převážně u hrazení.
6
Zetterberg se snažil prosadit individuálně, avšak jeho výlet skončil zhruba metr za útočnou modrou čárou. O chvilku později se Detroit přeci jen dostal k zakončení, do betonů brankáře pálil z úhlu Tatar.
5
Puk hráčům hodně uskakuje, k vidění je zatím převážně zápolení ve středním pásmu. Ani jeden z celků navíc nechce udělat chybu, gólmani jsou bez práce.
4
Po delší pauze se zase hraje. Red Wings se na okamžik usadili v útočné třetině, ovšem na bránu nevystřelili.
3
Na opačné straně hřiště vypálil Tatar, jeho střela švihem však byla sražená. Bernier později hru přerušil a na hřiště ihned spěchají muži s nářadím a odklízí napadaný sníh.
2
Van Riemsdyk se hezky prosmýkl mezi beky a tlačil se do zakončení. K němu se ale nakonec nedostal, gólman Howard pouze holí odpálil poskakující puk před jeho brankovištěm.
1
Utkání začalo, u kotouče je Detroit a snaží se kostrbatě přejít do útoku. Kombinační hra ale dnes rozhodně nebude tím, co by protivníka na hrbolatém a zasněženém ledě zlomilo.
Všichni aktéři dnešního klání už jsou na ledové ploše. Dozněly i státní hymny Kanady a USA, očekávaný boj může začít.
Před několika minutami skončilo předzápasové rozbruslení, v němž oba týmy bojovaly také s větrem a sněžením. Vypadá to, že budeme sledovat duel se vším všudy.

Nepřehlédněte

Detroit: Howard (Mrázek) - Kronwall, DeKeyser, Kindl, Quincey, Smith, Lashoff - Zetterberg, Dacjuk, Bertuzzi - Abdelkader, Alfredsson, Eaves - Miller, Andersson, Tatar - Nyquist, Glendening, Cleary
Toronto: Bernier (Reimer) - Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Ranger - Van Riemsdyk, Bozak, Kessel - Raymond, Kadri, Lupul - Kulemin, McClement, Clarkson - D'Amigo, Holland, Orr.
Branky a nahrávky: 34. Alfredsson (Zetterberg, Smith), 55. Abdelkader (Smith) - 40. Van Riemsdyk (Kessel, Phaneuf), 45. Bozak (Phaneuf)