Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Jablonec a Boleslav čeká bitva o setrvání v Evropě

Sport

  14:50
PRAHA - Čtvrteční odvety 3. předkola Evropské ligy rozhodnou o tom, kolik českých klubů bude zajímat losování další fáze prestižní soutěže.

David Lafata foto: ČTK

Po středečním postupu Plzně do závěrečného play off o Ligu mistrů by v dalším pokračování druhé pohárové soutěže neměla chybět pražská Sparta, pro kterou by měl být zápas v Sarajevu formalitou vzhledem k domácí vysoké výhře 5:0.

Jiří Plíšek, trenér Sarajeva:
"Obrat? To bychom museli hrát hokej, aby se něco podobného stalo. Reálná šance už neexistuje žádná. Se Spartou jsme chtěli spíš překvapit, což se už v úvodním zápase nepodařilo. Sparta je úplně jinde než my. Nejde jen o rozdíl na hřišti, týká se to i celkového fungování klubu. Pro nás jsou ty zápasy s ní po všech stránkách obrovskou školou."

Jozef Chovanec, trenér Sparty:
"Doufám, že postup se po takovém prvním výsledku už ztratit nedá. Tedy ani to nepředpokládám. Už před dvojzápasem jsme vyhlásili, že hlavním cílem je postup. Na tom se nic nemění ani po prvním utkání. Nepřemýšlíme tak, jestli je už hotovo. Pořád jde o pohárový zápas. Koncentrovaní musíme jít do každého utkání a od toho neustoupíme. Navíc Sarajevo doma poženou diváci, naší povinností je, abychom byli koncentrovaní od první minuty."

Naopak dohánět manko budou na domácích stadionech Jablonec a Mladá Boleslav. Severočeši potřebují minimálně oplatit předloňskému nizozemskému mistrovi Alkmaaru porážku 0:2, aby se udrželi ve hře.

František Komňacký, trenér Jablonce:
"Soupeř v prvním utkání ukázal svou velkou sílu. Prohra 0:2 je do odvety velmi složitý výsledek, na druhou stranu ještě nechává jakous takous naději. Ve fotbale se občas stávají překvapení, pokusíme se o malý zázrak."

Mladoboleslavští vítězové domácího poháru mají ještě o gól těžší úkol, protože na půdě AEK Larnaka před týdnem prohráli 0:3.

Miroslav Koubek, trenér Mladé Boleslavi:
"Věříme, že nám domácí prostředí pomůže. Mladé Boleslavi se doma daří často střílet více branek, to by nám teď pomohlo. Naší povinností je o postup bojovat. Nevzdáváme se!
Chceme hrát aktivně s vysokým napadáním a dostat soupeře pod tlak. Larnaka je silná v ofenzivě, ale v obraně mívá problémy, kterých chceme využít."

V Mladé Boleslavi se začne hrát v 17:00, v Jablonci je výkop naplánován na 20:30 a o půl hodiny později začne hrát Sparta v Sarajevu.

Autor:

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...