Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Bosák radí tipujícím: Překvapí Belgie, moje sympatie ale patří i Bosně

Sport

  8:00
PRAHA - Doléčit šrámy, vypilovat formu a jde se na věc! Fotbalový šampionát v Brazílii už klepe na dveře a s ním i tipovací soutěž serveru Lidovky.cz. "Belgie překvapí, osobně jsem zvědavý i na výkony Chile nebo Bosny," předpovídá uznávaný televizní komentátor Jaromír Bosák.

Jaromír Bosák. foto: Lidové noviny

Tipovačka odstartovala 3. června. Pravidla jsou jednoduchá: body se na účet připisují při správných tipech na jednotlivé zápasy a konečné pořadí. A o co se hraje? Vítěz obdrží iPad Air.

Mistrovství světa v Brazílii bude tím s jubilejním číslem 20. Z 32 kvalifikovaných týmů vzejde jeden vítěz. Věří se domácím, Německu nebo Argentině. Tradičně se ale očekávají bitvy plné překvapení a vzrušujících okamžiků. "Okruh favoritů je daný, ale roli bude hrát velké množství faktorů," říká Jaromír Bosák.

Lidovky.cz: V roce 2006 se z vítězství radovala Itálie, čtyři roky poté Španělsko. Do jakého týmu vkládáte největší naděje letos?
Nechci vybírat jedno mužstvo, kandidátu je podle mého názoru spousta. Samozřejmě různí experti předpovídají, kalkulují... Ale pro mě to je skutečně v tuto chvíli hádání z lógru. Netroufám si tvrdit, komu se nakonec podaří zvítězit. Okruh favoritů je daný, ale roli bude hrát velké množství faktorů. Ať už jde o počasí či formu klíčových hráčů.

Lidovky.cz: A co Brazílie? "Kanárci" budou patřit k silnějším. Navíc hrají doma před vlastními fanoušky.
Pro ně to bude nesmírně těžký šampionát. Na Brazílii bude obrovský tlak, její fanoušci si nic jiného než vítězství nepřipouští. Na druhou stranu musím říct, že pro vývoj mistrovství by bylo nejlepší, kdyby vítězili a postupovali pokud možno co nejdál. Protože pokud se to nepovede, tak se v zemi spojí nespokojenost ze sociálních důvodů s nespokojeností fotbalovou. A to by rozhodně nebylo nic příjemného.

Jak se hraje?

  1. Na stránce  lidovky.cz/tipovacka se přihlaste do svého účtu na Lidovkách a vstoupíte přímo do soutěže. 
  2. Pokud u nás účet nemáte, tak se na stránce zaregistrujte (zadáte jméno, příjmení, telefon a e-mail). 
  3. Do své e-mailové schránky dostanete zprávu s odkazem, kterým svou registraci potvrdíte a rovnou vstoupíte dokončení registrace s možností zadat vlastní přezdívku. 
  4. Dále už jen vyplňujete odhadované skóre zápasů a tipy na vítěze. Je to snadné a rychlé. 

Lidovky.cz: Na každé velké akci zazáří mužstvo, od nějž by to pár týdnů předtím čekal málokdo. Kdo by mohl potrápit favority tentokrát?
Nějaký ten pátek se mluví o Belgii, což je určitě mužstvo, které může překvapit. Osobně jsem moc zvědavý na výkony Chile, která hrála těžké přípravné zápasy. Moje sympatie má ale také Bosna. A těším se na Argentinu! Ta na mistrovství dlouho nic nedokázala a jihoamerický kontinent je pro to jako dělaný.

Lidovky.cz: Na hrací ploše se znovu představí ti nejlepší z nejlepších. Góly se očekávají od Messiho, Ronalda nebo Neymara. Ale přenesou si opěvované hvězdy formu z klubů do reprezentace?
Strašně záleží, jak budou hrát spoluhráči a celý tým. Vzpomínám si na poslední mistrovství, tam hrála Argentina až příliš okatým stylem - dejte míč Messimu a on s tím něco vymyslí (smích). Pamatuji si, jak si chodil pro balony až na půlící čáru a všichni čekali, že prokličkuje celým hřištěm. Individuální kvalita těch nejlepších je samozřejmě vysoká. To bezesporu. Pokud jsou tedy zdravotně fit, Francouzi se třeba momentálně strachují o Ribéryho... Uvidíme. Moc se na hru opor jednotlivých mančaftů těším.

ČTĚTE TAKÉ

Lidovky.cz: Na druhou stranu určitě zazáří i jiní. Kteří jednotlivci by mohli překvapit?
Moji pozornost budou mít Wilfried a Džeko. To jsou kluci, které si pamatuji ještě z české ligy. A hráli tu výborně. Teď je zase uvidím naživo, takže doufám v další příjemné setkání. Jinak jsem zvědavý i na ty mladé a neokoukané tváře. Belgičani a Holanďani jich mají v týmu hodně. Rozhodně mi však neunikne ani Angličan Rickie Lambert, protože ta jeho sportovní pohádka je neuvěřitelná. 

MS fotbal Tipovačka

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...