Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

V dresech a s kopačkami. V Kolumbii byl k vidění fotbalový zápas ovcí

Sport

  16:20
PRAHA - Z repráků se linula příjemná hudba, lidé vesele klábosili a už nejistě pokukovali po hrbolatém pažitu. A co se zde odehraje za utkání? Kolumbie proti Brazíli, leč v ovčím podání. Netradiční podívanou mají na svědomí lidé z městečka Nobsa na severu Kolumbie. Vzhlíželi tím k blížícímu se MS ve fotbale, kam se jejich vlast probojovala po šestnácti letech.

Ovce v brazilských dresech. foto: thenational.ae

Byla to zvláštní podívaná. Čtyřnohá zvířata pobíhala po hřišti v dresech, kopačkách i s jmenovkami. Zkrátka přesně tak, jak tomu velí pravidla. Celému klání dokonce přihlíželo přes 500 diváků.

"Chceme ovcím vyjádřit naší úctu," řekl starosta města Ramiro Barragan. Ochránci zvířat by zřejmě jen obracely oči vsloup, ale bitva sklidila očekávaný úspěch. Z vítězství se nakonec radovala Kolumbie, ovce v jejich dresech totiž porazily Brazílii 4:3.

Utkání bylo součástí Mezinárodního dnu ruany, což je oblečení připomínající ponču. Vyrábí se z ovčí vlny a mezi místními je populární. "Je to náš státní symbol," připomněl Barragan, jemuž rozzářil úsměv i výkon Naira Quintany na cyklistickém Giru.

Drobný závodník si totiž v Terstu dojel pro titul šampiona. Stal se tím prvním Kolumbijcem v historii, který na trůn slavného etapového závodu usedl. Pochází přitom z nedaleké destinace, jež nese název Combita.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...