Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jasný vzkaz mexických a amerických fotbalistů Trumpovi: Ani zeď nás nezastaví

Sport

  6:06
COLUMBUS - Fotbalisté Spojených států vstoupili do závěrečné fáze kvalifikace mistrovství světa v zóně CONCACAF porážkou s rivalem z Mexika 1:2. Daleko sledovanější než výsledek ale bylo dění na hřišti i v hledišti s ohledem na předvolební prohlášení nového prezidenta USA Donalda Trumpa.

Mexičtí fotbalisté slaví vítězství 2:1 nad USA, vlevo autor vítězné branky Rafael Marquez. foto: Reuters

Ta slova amerického miliardáře se slabostí v krásných ženách asi slyšel každý. Trump před prezidentskými volbami, které v tomto týdnu nakonec ovládl, sliboval, že pokud opravdu vyhraje, postaví mezi oběma zeměmi velkou zeď a vystěhuje všechny nelegální imigranty zpět do Mexika.

Fotbalisté obou výběrů mu ale dali jasně najevo, co si o tomto kroku myslí. Už před zápasem všech dvaadvacet hráčů společně zapózovalo a jako nesouhlas s Trumpem vytvořilo „zeď soudržnosti“.

12.listopadu 2016 v 13:02, příspěvek archivován: 12.listopadu 2016 v 20:11

USA and Mexico players form 'unity wall' before match following Donald Trump victory https://t.co/byIvn2RdsQ https://t.co/jfZXrdrv0W

Ta odolala i přes, že Mexičané nakonec senzačně vyhráli 2:1 (vítěznou branku dal jeden z nejslavnějších fotbalistů této středoamerické země Rafael Marquez), což pro ně znamená první výhru na americké půdě po patnácti letech.

Oslavy mexických fotbalistů

12.listopadu 2016 v 06:15, příspěvek archivován: 12.listopadu 2016 v 20:11

VIDEO: Excelente resultado para iniciar el Hexagonal Final. #VivaMexico ????#ElFutbolEsNuestro ??#mannequinchallenge https://t.co/yFqALT34wu

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Excelente resultado para iniciar el Hexagonal Final. #VivaMexico #ElFutbolEsNuestro ⚽️#mannequinchallenge https://t.co/yFqALT34wu

„Druhý poločas byl lepší, ale zapomněli jsme dát další góly. Rozhodla individuální chyba. Teď je jasné, že potřebujeme (v úterý) tři body v Kostarice. Když ale budeme hrát jako ve druhém poločase, tak nemám strach,“ okomentoval porážku německý kouč amerického výběru Jürgen Klinsmann.

A na twitteru poté přistál kromě jiného i post od mexického útočnika Oribeho Peralty: „Žádná zeď nás nezastaví!“ Jeho spoluhráči pak přidaly oslavné video ze šatny. Co vy na to, pane prezidente?

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...