Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Portugalci jsou nad propastí. Zázraky se nedějí, hlesl Ronaldo

Sport

  11:07
MANAUS/PRAHA - Po Španělsku a Anglii je na pokraji vyřazení z fotbalového mistrovství světa další velký evropský tým. Do prekérní situace se dostalo Portugalsko, které s USA jen remizovalo 2:2. "Favority jsme nikdy nebyli," prohlásil Cristiano Ronaldo.

Zklamaný Cristiano Ronaldo. foto: ČTK/AP

„Možná jsme jen průměrný tým. Lhal bych, kdybych řekl, že na šampionátu patříme mezi nejlepší,“ pokračoval dvojnásobný držitel Zlatého míče kritickým tónem.

Portugalsko proti USA vedlo, ale soupeř dokázal skóre otočit. Alespoň remízu zachránil v nastaveném čase právě Ronaldo. Ten poslal do pokutového území skvostný centr a Varelovi stačilo jen nastavit hlavu - 2:2. (více ZDE).

Pro Ronalda a spol. jde o druhou blamáž na šampionátu. V úvodním kole totiž schytali od Německa čtyři góly.

„Zranil se nám Coentrao a Pepe je vykartovaný. To jsou důležití hráči a jejich ztráta nás hodně limituje. Na nejlepší nestačíme,“ prohlásil Ronaldo, jenž na šampionátu zároveň bojuje se zraněním kolena.

A pokračoval: „Zázraky neexistují. Věděli jsme, že nás čeká těžká skupina, ve které jsou i lepší týmy, než máme my. Na titul mistra světa nemyslím a ani jsem nikdy nemyslel.Musíme být realisté a znát naše možnosti.“

Šance Portugalska na postup do osmifinále jsou malé. V posledním kole nutně potřebuje porazit Ghanu a zároveň si významně vylepšit skóre. Pak by se mohlo dostat před jednoho z dvojice Německa a USA (pokud jejich vzájemný zápas neskončí remízou).

„Dokud šance existuje, budeme o ni bojovat,“ slíbil portugalský trenér Paulo Bento.

Autor: