Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Jude Slavie. Kotel sparťanů urážel slávisty, zbytek fanoušků jej za to vypískal

Sport

  9:30
PRAHA - Poprvé krátce po úvodním hvizdu a pak čím dál tím častěji - pokřik „jude Slavie“ se z koutu stadionu na Letné, kde se scházejí skalní příznivci Sparty, ozýval v průběhu celého utkání proti Zlínu (2:0). Zbytek publika i klub se proti tomu ohradily.

Fanoušci Sparty byli v derby kreativnější než hráči na hřišti (derby Sparta vs Slavia). foto: MAFRA

Sparta napravila zaváhání z Boleslavi a doma udolala Zlín

„Derby se blíží a fanoušci se na něj připravují. My bychom však byli výrazně rádi, kdyby se chystali jiným způsobem než právě pokřikem ‚jude Slavie’“ zdůraznil na pozápasové tiskové konferenci ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík. 

Křiklouni z kotle uráželi odvěkého rivala během ligového utkání proti Zlínu opakovaně. Když ale vyzvali zbytek stadionu, aby se k nim připojil, z protilehlé i hlavní tribuny se ozýval pískot.

„Reakce publika byla adekvátní. Stejně se zachovali hráči, kteří se při děkovačce pod kotlem otočili ve chvíli, kdy fanoušci začali pokřik ‚jude Slavie’ skandovat. Vrátili se, až když přestali,“ popisoval Kasík.

„Klubu se takové chování nelíbí, řešíme to,“ ujistil.

Benjamin Tetteh ze Sparty se raduje z gólu
Hráči Teplic se radují z gólu.

První ze tří pražských derby, které se během následujících týdnů odehrají na stadionu Slavie v Edenu, je na programu už v neděli. Týmy se následně utkají ještě v pohárovém semifinále a znovu v lize v rámci nadstavbové části.

Problémy s vlastními fanoušky řeší v posledních dnech i Slavia. Kvůli výtržnostem v utkání Evropské ligy proti Genku jí UEFA (Evropská fotbalová unie) dokonce uzavřela tři sektory pro čtvrteční utkání s Chelsea.

Tuzemská disciplinárka zase aktuálně řeší případ hrubých nadávek vůči karvinskému trenérovi Františku Strakovi a jeho rodině. 

Fanoušci mu neodpustili, že na podzim 2011 přijal nabídku Slavie, ač měl za sebou výraznou sparťanskou minulost.

Klubu teď za jejich chování hrozí další uzavření části hlediště, případně všech tribun a odehrání utkání bez diváků.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!