Pondělí 27. května 2024, svátek má Valdemar
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Klid zbraní: V Bagdádu se hrál opět fotbal, Írák smetl Palestinu 4:0

Sport

  15:17
BAGDÁD - VIDEO Irácká fotbalová reprezentace v pondělí po šesti letech odehrála utkání v Bagdádu. V přípravném zápase porazila na plně obsazeném stadionu pro 45.000 diváků Palestinu 4:0. Podle neoficiálních informací sledovalo utkání na 100 tisíc nadšených fanoušků za přísného dohledu policie a armády.

Zápas v Bagdádu se hrál za přísných bezpečnostních opatření. foto: AFP

Návratu mezistátního fotbalu do metropole předcházelo jedno měření sil obou celků už minulý pátek, které na stadionu v Irbilu skončilo 3:0. V něm Iráčané oslavovali návrat reprezentačního fotbalu do země.

Představitelé iráckého fotbalu doufají, že bezproblémovým zvládnutím organizace obou utkání přesvědčí představitele FIFA o tom, že země je schopná znovu hostit oficiální mezinárodní zápasy. FIFA sice povolila dvě utkání s Palestinou, jinak ale stále platí její zákaz všech oficiálních zápasů na území země.

PODÍVEJTE SE NA ZÁPAS ÍRÁK VS. PALESTINA:

"Poselství je jasné - diváci ukázali, že v Bagdádu je bezpečno. Vyslali do světa signál, že lze zrušit všechny zákazy, které jsou na zdejší sport uvaleny," řekl Najeh Ihmoud, zástupce Irácké fotbalové federace.

Iráčtí fotbalisté se naposledy představili v Bagdádu 22. července 2002, kdy porazili Sýrii 2:1. Od vojenské invaze do Iráku z roku 2003 nastupovali k utkání výhradně v zahraničí. Během nuceného "exilu" stačili překvapivě vyhrát Mistrovství Asie v roce 2007.

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...