Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Kluby: my nic, to zákony

Sport

  17:20
PRAHA - Bez změn v současné legislativě nebude dostatečná bezpečnost na fotbalových stadionech trvale zajištěna, konstatovali zástupci klubů na dnešním mimořádném Ligovém shromáždění v Praze.

Derby ovlivnilo řádění fanoušků obou táborů. foto: Michal DoležalČTK

Vedení svazu se také shodlo s ligovými funkcionáři na okamžitých opatřeních pro to, aby byla bezpečně dohrána tato sezona, a společně stanovili výhled pro nadcházející ročník.
Dnešní jednání ligových klubů vyvolaly výtržnosti na nedávném derby Slavia - Sparta a následná debata, která se vedla zejména o důrazném policejním zásahu.


Fotbaloví činovníci se shodli, že bez pomoci policie a zákonodárců nelze bezpečnost zajistit. "Bez úzké spolupráce s policií, ale především úpravy legislativy, k velkým změnám nedojde. Neexistuje vymahatelnost opatření, včetně soudních rozhodnutí. Kluby mají přesně zjištěno, kteří fanoušci dělají nepořádek na stadionu, ovšem nemohou jim nijak podle současných zákonů zabránit, aby se tam stále vraceli," prohlásil na tiskové konferenci po shromáždění místopředseda svazu Jaroslav Vacek, do jehož kompetence
spadá první liga.


Svaz je proto připraven na jakékoliv aktivity ze strany policie a politiků. "Oceňujeme nabídky ke spolupráci, kterou předložili jak předseda parlamentu pan Vlček, tak i ministr vnitra Langer," řekl Vacek. Podle něj by ani nemuselo jít přímo o zvláštní zákonné úpravy, ale o vyhlášku, která by dávala pořadatelům uvnitř fotbalových stadionů podobná práva, jaká mají policisté.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...