Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Zápasy bez fanoušků hostů

Sport

  22:42
PRAHA - Vedení Českomoravského fotbalového svazu možná doporučí prvoligovým klubům, aby jejich fanoušci necestovali k zápasům na hřištích soupeřů. Po dnešním setkání s poslanci to prohlásil ředitel úseku profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Derby bez fanoušků Sparty? Derby bez fanoušků Slavie? foto: Michal ŠroubekLidovky.cz

Spolu s ním se schůzky zúčastnil sekretář ČMFS Rudolf Řepka a bezpečnostní manažer Miroslav Platil. Setkání bylo původně v plánu v pozdějším termínu, ale události při pondělním derby Slavie se Spartou vše urychlily. Podle Lubase navíc zbývá ve zbytku ligy odehrát ještě několik rizikových zápasů, a svaz proto zvažuje zavedení výjimečných opatření.

"Požadujeme po pořádajících klubech při těchto utkáních maximální bezpečnostní opatření, aby se letošní ročník ligy důstojně dohrál. A po neblahých zkušenostech z nedávného vandalského chování fanoušků Baníku Ostrava na tribuně stadionu v Olomouci vážně uvažujeme o tom, jestli klubům na úterním Ligovém shromáždění nedoporučíme, aby příznivci hostujícího týmu necestovali k zápasům na cizích hřištích," uvedl Lubas v tiskovém prohlášení.

K podobnému kroku sáhli dočasně po násilném úmrtí policisty při střetech fanoušků Catanie s Palermem před rokem v Itálii.

Zástupci ČMFS se na dnešním jednání s poslanci také dohodli, že se v příštím týdnu uskuteční další schůzka na téma bezpečnost na fotbalových stadionech. "Hledáme podporu napříč politickým spektrem, abychom v co nejkratší době zavedli českou verzi anglického modelu, aplikovaného do zdejšího právního prostředí," řekl Platil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!