Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Konec velikána. Casillas po sezoně ukončí kariéru, v Realu ale bude pomáhat prezidentovi klubu

Sport

  9:10
Madrid - Španělský fotbalový brankář Iker Casillas se podle deníku Marca chystá oficiálně ukončit hráčskou kariéru a vrátit se do Realu Madrid, kde se stane poradcem prezidenta „Bílého baletu“ Florentina Péreze. S Realem slavil devětatřicetiletý mistr světa i Evropy řadu titulů v čele s třemi triumfy v Lize mistrů, posledních pět sezon strávil v Portu.

Gólman FC Porto Iker Casillas se loučí po vyřazení od Liverpoolu s Ligou mistrů. foto: Reuters

Loni v květnu Casillas prodělal na tréninku infarkt a následně kvůli tomu podstoupil operaci. O dva měsíce později zahájil s Portem letní přípravu a stal se členem realizačního týmu, na trávníku už se v soutěžním utkání neobjevil. Před pár dny nicméně nechyběl přímo na hřišti u oslav zisku portugalského titulu.

Gólman FC Porto Iker Casillas dává po vyřazení od Liverpoolu sbohem Lize mistrů.
Iker Casillas po utkání s Gianluigim Buffonem.

Casillas působil v Realu 16 let a vybojoval s ním i pět mistrovských primátů. Jako kapitán dovedl španělskou reprezentaci k titulu mistrů světa v roce 2010 a také k triumfům na evropském šampionátu v letech 2008 a 2012. Před časem hodlal kandidovat na předsedu Španělského fotbalového svazu, ale nakonec si to rozmyslel.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...