Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kouč Argentiny i přes nečekanou prohru s Kolumbií překvapil: ‚Byli jsme lepší, ale soupeř dával góly‘

Sport

  19:30
salvador - Fotbalisté Kolumbie zaskočili na jihoamerickém šampionátu Argentinu a tým kolem hvězdného Lionela Messiho v úvodním utkání skupiny B v brazilském Salvadoru porazili 2:0. Připsali si tak první výhru nad dvojnásobnými mistry světa po dvanácti letech.

Lionel Messi zažil v argentinském dresu další zklamání. foto: ČTK/AP

Skóre dlouho bezbrankového utkání otevřel v 71. minutě střelou k tyči Roger Martínez po dlouhém pasu Jamese Rodrígueze. Pojistku přidal několik minut před koncem zblízka další střídající hráč Duván Zapata. 

„Víme, že jsme Argentinu dlouho neporazili, a jsme nadšení. Je to skvělý výsledek, ale čeká nás ještě hodně těžkých zápasů,“ řekl Zapata.

Messi promarnil největší šanci krátce před Martínezovým gólem, když se netrefil z dorážky. Barcelonský útočník také převedl skvělé sólo do pokutového území, ale nedostal se ke střele.

„V druhém poločase jsme byli lepší než Kolumbie. Zrovna když jsme hráli nejlépe, soupeř skóroval z protiútoku. Ze zápasu si odnesu to, že jsme se dokázali přizpůsobit a zlepšit se v druhém poločase. Možná to nezní jako nic zvláštního, ale pomůže nám to v dalších zápasech,“ řekl argentinský trenér Lionel Scaloni, jenž také kritizoval kvalitu trávníku na stadionu v Salvadoru.

Dalšími dvěma týmy ve skupině B jsou Paraguay a host Katar, které se střetnou dnes ve 21:00 SELČ.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!