Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kouč se za něj postavil. Maguire zůstane i po zatčení v Řecku kapitánem Manchesteru United

Harry Maguire foto: Reuters

Londýn - Obránce Harry Maguire zůstane i po incidentu během dovolené v Řecku, po kterém dostal podmíněný trest 21 měsíců vězení, kapitánem fotbalistů Manchesteru United. Ve funkci ho podpořil trenér anglického celku Ole Gunnar Solskjaer.
  15:15

Sedmadvacetiletý Maguire byl na ostrově Mykonos potrestán za slovní i fyzické napadení policisty a pokus o úplatek. Nejdražší obránce světa, který strávil dva dny ve vazbě, veškerá obvinění odmítl a po odvolání k řeckému soudu dosáhl plné obnovy procesu.

„Harry měl náročné léto. Neměl ani dlouhou pauzu, proto jsme mu dali pár dní na odpočinek navíc. Už je zpátky a vypadá v pohodě,“ uvedl na klubovém webu Solskjaer. „Vyrovnal se s tím dobře a já jsem na jeho straně, takže bude i nadále náš kapitán. To ostatní necháme na něm, jeho lidech a úřadech,“ dodal.

„Pro mě byl Harry vždycky naprosto skvělý člověk, vždycky byl pozitivní a vždycky zastával ty správné hodnoty,“ přidal Solskjaer, kterému se po pozitivním testu na koronavirus už vrátil i záložník Paul Pogba. Norský trenér doufá, že francouzský mistr světa bude připraven na úvodní zápas nové sezony 19. září proti Crystalu Palace.

Autor: