Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Letadlo s argentinským fotbalistou Salou se našlo. V troskách je viditelné tělo

Sport

  22:40aktualizováno  4. února 13:31
paříž - V troskách letadla, ve kterém cestoval argentinský fotbalista Emiliano Sala a pilot, je podle pátracího týmu viditelné jedno tělo. Totožnost zatím nelze potvrdit, jelikož stroj zůstává na dně moře a záběry byly pořízené dálkově řízenou ponorkou.

Vrak letadla, který byl nalezen v Lamanchském průlivu. foto: Reuters

Hvězdy bojují za obnovení pátrání po Salovi. Messi nabízí pomoc rodině, Kanté chce zaplatit náklady

Letoun se ztratil 21. ledna nad Lamanšským průlivem, z radarů zmizel poblíž jednoho z Normanských ostrovů. 

Sala letěl z Nantes do Cardiffu, který ho koupil za 17 milionů eur. Osmadvacetiletý Argentinec se měl stát nejdražší posilou velšského účastníka Premier League v historii.

Oficiální pátrání po Salovi a pilotovi malého letadla Davidu Ibbotsonovi záchranáři ukončili bez úspěchu po třech dnech. Už tehdy konstatovali, že naděje na objevení přeživších je mizivá.

Další pátrání posléze umožnila veřejná sbírka, které se zúčastnili i Diego Maradona či Lionel Messi a v níž se vybralo přes 300 tisíc eur (více než sedm milionů korun). 

Fanoušek nese fotografii zmizelého Emiliana Saly.
Sala se spoluhráči z Nantes oslavuje výhru.

V neděli vyšetřovatelé našli letadlo pod hladinou poblíž ostrova Guernsey a dnes se pomocí dálkově řízené ponorky podařilo nahlédnout do jeho trosek. 

„Na základě analýzy videozáběrů jde o vrak hledaného letadla Piper Malibu a bohužel je na záběrech viditelné tělo uprostřed vraku,“ uvedla v prohlášení britský úřad pro vyšetřování leteckých nehod AAIB, která nyní řeší další kroky společně s rodinami obou cestujících a policií.

Autor: