Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Lidé se v Plzni naposledy rozloučili se zesnulým Mariánem Čišovským

Sport

  15:49
Rodina, přátelé, spoluhráči i fanoušci se v Plzni naposledy loučí se zesnulým Mariánem Čišovským. Bývalý slovenský fotbalista v neděli ve čtyřiceti letech podlehl zákeřné nemoci.

Smuteční obřad, který je veřejný, začíná ve Velké obřadní síni na Ústředním hřbitově v Plzni v 15.30.

Mezi prvními na místo dorazili Čišovského bývalí spoluhráči a blízcí přátelé Matúš Kozáčik s Markem Bakošem. Přišli také Pavel Horváth a plzeňští šéfové Tomáš Paclík a Adolf Šádek nebo Roman Berbr, místopředseda fotbalové asociace.

Čišovský posledních šest let bojoval s amyotrofickou laterální sklerózou, nevyléčitelnou nemocí. Ta způsobuje degeneraci a ztrátu buněk centrální nervové soustavy, mozek tudíž není schopen ovládat většinu svalů, pacient je paralyzován.

Pohřeb bývalého fotbalisty plzeňské Viktorie Mariána Čišovského
Pohřeb bývalého fotbalisty plzeňské Viktorie Mariána Čišovského

Někdejší fotbalista nastupoval za slovenskou reprezentaci. Hrál v Interu Bratislava, Žilině, Petržalce i v rumunském Temešváru. Poslední tři roky aktivní kariéry strávil v Plzni, s níž získal titul a dvakrát si vyzkoušel Ligu mistrů.

Součástí týmu zůstal i po roce 2014, kdy mu lékaři sdělili krutou diagnózu. Když se Viktoria v roce 2015 stala potřetí mistrem, oslavy nemocnému kamarádovi věnovala.

„Odešel legendární obránce a fantastický člověk,“ napsal po jeho smrti spoluhráč David Limberský.

„Děkuji Ti za vše,“ připojil se Pavel Horváth, „ztratili jsme kamaráda a bojovníka. Je mi smutno, temno.“

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...