Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trest pro Stancia. Za pokřik ‚Smrt Spartě‘ dostal rumunský záložník od disciplinárky pokutu 40 tisíc

Vysmátý Nicolae Stanciu se dočkal ligového titulu až se Slavií. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Praha - Fotbalista Nicolae Stanciu ze Slavie dostal pokutu 40 tisíc korun. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala rumunského záložníka za nevhodné pokřiky na adresu bývalého klubu Sparty po domácím zápase s Plzní.
  17:21

Incident se odehrál při oslavách mistrovského titulu, který si Slavia zajistila výhrou 1:0 nad Viktorií. Stanciu s dalšími členy týmu v Edenu skákal na improvizovaném pódiu, a když se k němu dostal mikrofon, zazpíval společně s fanoušky i jeden z chorálů: „Nico Stanciu, Nico Stanciu, smrt Spartě.“

Sedmadvacetiletý rumunský reprezentant ve Spartě působil v letech 2018 až 2019, než přestoupil do saúdskoarabského klubu Al Ahlí. Na Letné Stanciu vykonával i funkci kapitána.

Vysmátý Nicolae Stanciu se dočkal ligového titulu až se Slavií.
Slávisté šli v Ostravě do vedení díky přímému kopu Stanciua.

„Hráči profesionálních klubů by měli spíše působit jako vzor pro mládež. Ze strany fotbalisty Slavie se jednalo o chování, kterého by se neměl hráč nejvyšší soutěže dopustit. Disciplinární komise postupovala podobně i v některých případech v minulosti,“ uvedl předseda disciplinárky Richard Baček v tiskové zprávě.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!