Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Favorité náskok uhájili. Manchester City má postup s přehledem, Real se trápil

Rúben Dias z Manchesteru City mezi dvěma protihráči z Kodaně. foto: Reuters

Zatímco fotbalisté Manchesteru City nadělili dánské Kodani dvakrát stejný výsledek 3:1, madridský Real se do posledních minut nervoval. Houževnaté Lipsko totiž nebylo daleko, aby dvojzápas v osmifinále Ligy mistrů zdramatizovalo, nakonec ale i kvůli množství zahozených šancí německý celek pouze sledoval, jak se z postupu raduje po výsledcích 1:0 a 1:1 v odvetě jeho španělský soupeř.
  21:32aktualizováno  23:53

Manchester City je nadále ve skvělé formě, když neprohrál už 20 soutěžních utkání v řadě. V evropských pohárech je dokonce 22 zápasů bez porážky a v aktuálním ročníku LM zvítězil ve všech osmi duelech.

Ve středu rozhodl už do přestávky. Favorit se prosadil hned z první standardky. Álvarez odcentroval od praporku před branku, kde se ránou přímo z voleje pod břevno prosadil Akanji. V deváté minutě už domácí vedli o dva góly, Álvarez skóroval po hrubce brankáře Grabary.

Kodaň se dočkala na konci první půlhodiny, rychlou kolmou akci korunoval snižující trefou Elyounoussi. V nastavení první půle se ale trefil kanonýr Haaland a šestou brankou v ročníku se v čele tabulky střelců vyrovnal dvojici Kane, Mbappé.

V neděli čeká tým kouče Pepa Guardioly přímý souboj o čelo anglické ligy s vedoucím Liverpoolem, což za rozhodnutého stavu průběh druhého poločasu poznamenalo.

Stejně jako Manchester byl velkým favoritem na postup i Real, zvlášť po vítězství venku (1:0), Lipsko se ovšem v odvetě drželo. Po bezbrankovém poločase se domácí prosadili až v 65. minutě. Rychlou kombinaci korunoval Bellingham finální přihrávkou a Vinícius Júnior otevřel skóre.

Vinícius Jr. z Realu Madrid v diskuzi se čtvrtým sudím během utkání s Lipskem.

Lídr španělské ligy si ale udržel vedení jenom tři minuty. Raum přesně odcentroval před malé vápno a kapitán Orbán hlavou nedal brankáři Luninovi šanci. Hosté vycítili šanci a Real se obával o postupový výsledek až do poslední chvíle. Ve druhé minutě nastavení trefil hostující Olmo břevno, skóre se už ale nezměnilo.

Červenou kartu mohl vidět za nepříjemný zákrok na obránce Orbána útočník Vinícius, ale po strčení protihráče oběma rukama do oblasti mezi krk a hrudník viděl jen žlutou kartu.

Španělský celek z hlavního města tak postoupil přes německé soupeře ve vyřazovací fázi už podeváté.

Liga mistrů
Osmifinále 6. 3. 2024 21:00
Manchester City Manchester City : FC Kodaň FC Kodaň 3:1 (3:1)

první zápas 3:1 - postupuje tým Manchester City

Góly:
5. Akanji
9. Álvarez
45+3. Haaland
Góly:
29. Elyounoussi
Sestavy:
Ederson – Lewis, Akanji, Dias (C) (68. Stones), Gvardiol – Rodri (46. S. Gómez), Kovačić – Nunes (74. Hamilton), Álvarez, Bobb – Haaland (88. Wright).
Sestavy:
Grabara (C) – Ankersen, Jelert (78. Meling), Vavro, McKenna, Diks – Froholdt (58. Mattsson), Óskarsson (68. Cornelius), Clem (68. O. Höjlund) – Achouri (58. Bardghji), Elyounoussi.
Náhradníci:
Carson, Ortega – Aké, De Bruyne, Foden, B. Silva, Susoho, Walker.
Náhradníci:
Gadeberg Buur, Rúnarsson – Boilesen, Larsson, Sörensen.
Žluté karty:
Žluté karty:
83. Cornelius, 90. Mattsson

Rozhodčí: Eskas – Bashevkin, Dale (vš. Norsko)

Počet diváků: 51 531

Přejít na on-line reportáž
Liga mistrů
Osmifinále 6. 3. 2024 21:00
Real Madrid Real Madrid : RB Lipsko RB Lipsko 1:1 (0:0)

první zápas 1:0 - postupuje tým Real Madrid

Góly:
65. Vinícius Júnior
Góly:
68. Orbán
Sestavy:
Lunin – Carvajal, Rüdiger, N. Fernández (C), F. Mendy – Valverde, Tchouaméni, Kroos (78. Modrić), Camavinga (46. Rodrygo) – Bellingham (85. Joselu), Vinícius Júnior.
Sestavy:
Gulácsi – Henrichs, Lukeba, Orbán (C), Raum – Olmo, Haidara (90. Kampl), X. Schlager (85. Elmas), Simons – Openda (77. Poulsen), Šeško (85. Baumgartner).
Náhradníci:
Arrizabalaga, F. González – F. García, Ceballos, B. Díaz, Güler, Vázquez.
Náhradníci:
Blaswich, Zingerle – Lenz, Bitshiabu, Seiwald, Jatta.
Žluté karty:
54. Vinícius Júnior, 73. Tchouaméni, 75. Kroos
Žluté karty:
20. X. Schlager, 50. Raum, 71. Orbán

Rozhodčí: D. Massa – F. Meli, S. Alassio (všichni ITA)

Počet diváků: 76 126

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!