Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Liga mistryň: Slávistky před rekordní návštěvou vyválčily remízu s Bayernem

Sport

  20:49
PRAHA - Fotbalistky Slavie překvapivě remizovaly v úvodním čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem Mnichov 1:1. Favorit šel v Edenu v 62. minutě do vedení, ale o deset minut později srovnala dalekonosnou ranou Kateřina Svitková. Odveta se hraje v Německu za týden.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistryň: Slavia Praha - Bayern Mnichov, 20. března 2019 v Praze. Zleva brankářka Bayernu Manuela Zinsbergerová, Jitka Chlastáková ze Slavie a Kathrin Hendrichová z Bayernu. foto: ČTK

Bayern, v jehož sestavě chyběla kvůli zranění česká útočnice Lucie Voňková, od začátku více držel míč, ale Pražanky před rekordní návštěvou na ženský zápas 6822 diváků v Edenu dobře bránily.

Do první velké šance pustily slávistky favorita až po hodině hry, kdy se blýskla brankářka Votíková. V 62. minutě už ani ona nestačila na zakončení Rolföové, která po centru pohodlně uklidila míč do sítě.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistryň: Slavia Praha - Bayern...
Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistryň: Slavia Praha - Bayern...

V 72. minutě však z více než 30 metrů napřáhla čerstvá vítězka ankety o nejlepší českou fotbalistku loňského roku Svitková a střelou pod břevno srovnala. V závěru Mnichovanky mocně tlačily, ale dvakrát ve vyložené šanci mířily mimo.

Slávistky na třetí pokus usilují o premiérový postup do semifinále. Loni ve čtvrtfinále svěřenkyně trenéra Pavla Medynského vypadly s jiným německým celkem Wolfsburgem, v roce 2016 pak mezi nejlepšími osmi týmy nestačily na Lyon.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Bayern Mnichov 1:1 (0:0)

Branky: 72. Svitková - 62. Rolföová.

Sestava Slavie: Votíková - Bartoňová (81. Dědinová), Bartovičová, Hasanbegovičová, Sjömanová - Dubcová - Divišová (74. Veselá), Svitková, Szewieczková, Chlastáková (74. Černá) - Herndonová. Trenér: Medynský.

Autor: