Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Může za Maradorovu smrt chyba záchranářů? Sanitka přijela až za půl hodiny, okolnosti vyšetřují úřady

Sport

  9:47aktualizováno  11:34
Buenos Aires - Argentinské úřady vyšetřují okolnosti středečního úmrtí fotbalové hvězdy Diega Maradony. Státní zastupitelství v Buenos Aires se podle agentury AFP zabývá možným pochybením záchranné služby. Její pomalou reakci už ve čtvrtek kritizoval právní zástupce bývalého reprezentanta a trenéra Matias Morla.

Diego Maradona slaví titul mistrů světa v roce 1986. foto: Reprofoto

Zemřela fotbalová legenda. Diego Maradona v 60 letech dostal infarkt

Maradonův rodinný přítel upozornil AFP na nestandardní postup lékařského personálu. „Musí se prošetřit, jestli všichni dělali to, co měli,“ citovala ho agentura.

Zdroj AFP obeznámený s vyšetřováním uvedl, že podezření vyvolal fakt, že Maradonův úmrtní list nebyl nikým podepsaný. „To však ještě samo o sobě neukazuje na něčí pochybení nebo na jiné neobvyklé okolnosti úmrtí,“ dodal.

Dokumentární film Diego Maradona (2019). Režie: Asif Kapadia.
Diego Maradona.

Maradona zemřel necelý měsíc po 60. narozeninách. Podle předběžných výsledků pitvy, kterou provedli v nemocnici San Fernando, bylo příčinou smrti selhání srdce. To podle lékařů vyvolal akutní plicní edém.

Morla v prohlášení na Twitteru kritizoval především pomalou reakci záchranné služby. Sanitka podle něho přijela až za více než půl hodiny.

Autor: