Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mladá Boleslav - Slovácko 0:1, rychlý gól Jurošky, hosté oživili šanci na poháry

Slovácký Pavel Juroška se raduje z gólu na hřišti Mladé Boleslavi. foto: ČTK

Mladoboleslavští fotbalisté nepotvrdili víkendové vítězství v Ostravě, díky kterému se v ligové tabulce posunuli na čtvrté místo, a ve třetím kole nadstavbové skupiny o titul doma podlehli Slovácku 0:1. Jedinou branku vstřelil hned v úvodu Pavel Juroška.
  16:39aktualizováno  19:45

Boleslav v sobotu vyhrála v Ostravě 1:0 a soupeře vystřídala na čtvrtém místě, které zaručuje postup do druhého předkola Konferenční ligy. Tentokrát ale na úspěch nenavázala.

„Měli jsme velmi špatný vstup do utkání. I když jsme ve druhém poločase zvýšili aktivitu a vytvořili před soupeřovou brankou pár závarů, nebyli jsme přesní a zaslouženě prohráli. Těžce se mi prohra hodnotí. Chyběla nám kvalita a větší hlad po gólech,“ mrzelo Davida Holoubka, domácího trenéra.

Slovácko se naopak díky vítězství vrátilo do hry o postup do evropských pohárů. Z šestého na čtvrté místo ztrácí jen tři body, pátý je aktuálně ostravský Baník.

ONLINE

Utkání jsme sledovali minutu po minutě.

Celek z Uherského Hradiště se musel obejít bez hlavního trenéra Martina Svědíka, který byl v minulém kole v Plzni vyloučen. Na lavičce ho zastoupil asistent Jan Baránek. Moravanům se povedl úvod utkání a hned ve čtvrté minutě se ujali vedení. Havlík rozehrál rohový kop, Kalabiška sklepl míč před hranici šestnáctky a volný Juroška tvrdou střelou otevřel skóre.

Hostům patřil celý první poločas a vytvářeli si další šance. Havlíkova rána z přímého kopu mířila k tyči, brankář Mikulec se však blýskl skvělým zákrokem. Kvasina pak vyběhnutého gólmana překonat dokázal, míč směrující do brány ještě odkopl Král. Holzer střelou zdálky Mikulce v 31. minutě zaskočil, domácí ovšem pro změnu zachránilo břevno.

Mladá Boleslav do přestávky ani jednou nevystřelila na branku. Znovu se ukázalo, že Slovácko pro ni není oblíbeným soupeřem. Doma ho v lize už pošesté za sebou neporazila. Trenér Středočechů Holoubek nachystal dvojité střídání, do druhého poločasu přišli na trávník Kušej s Živným.

Mladoboleslavští si ale dál nevěděli rady. Naopak zvýšit mohl hostující Blahút, který jen těsně minul branku. V závěru oživil hru domácích zkušený Matějovský, žádný očekávaný tlak vedoucí alespoň k vyrovnání se ovšem nedostavil. Vítězný tým zdobila mimořádná disciplinovanost, Slovácko v zápase ani jednou nefaulovalo. Celek z Uherského Hradiště zopakoval v Boleslavi prosincovou výhru 1:0.

„Nepouštěli jsme Boleslav do šancí a i když po přestávce střídáním přidala do hry kreativní hráče, velké šance si nevytvořila. Škoda byla, že jsme neproměnili alespoň jeden brejk v uklidňující druhý gól,“ říkal Jan Baránek, asistent trenéra Slovácka. „Nicméne jedeme domů s radostí, že jsme zpátky ve hře o Evropu,“ doplnil.

Autoři: ,

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...