Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

9.
Španělsko
Isco přenesl přes celou šíři hřiště na Nacha.Ten si obhazoval Yuri Zhirkova, který ho ale sestřelil zákrokem na koleno. Španělsko bude mít zajímavou příležitost.
7.
Rusko
A ten se málem hned povedl. Samedov se zajímavě nabízel v situaci 2 na 2, ovšem přihrávku pokazil Roman Zobnin.
6.
Rusko
Rusko brání od začátku utkání v devíti lidech za míčem. Je jasné, kdo bude dnešnímu utkání diktovat tempo. Rusko se bude snažit využít rychlých brejkových situací.
4.
Rusko
První rohový kop Ruska. Nadýchaný centr Aleksandra Samedova však jistě odvrací Piqué.
2.
Španělsko
Španělsko začíná kombinačním fotbalem. Hned ze začátku se snaží rozběhat kombinací ruské hráče.
1.
Důležité
Holandský rozhodčí zahajuje utkání!
15:55
Důležité
Oba týmy jsou již na hrací ploše. Hlavním rozhodčím bude ostřílený holandský sudí Björn Kuipers.
15:52
Rusko
Rusko postoupilo ze skupiny A, přičemž do vyřazovací fáze světového šampionátu se kvalifikovalo poprvé od roku 1986, když mu stačily výhry nad Saudskou Arábií (5:0) a Egyptem (3:1), na závěr potom svěřenci Stanislava Čerčesova utrpěli debakl 0:3 s Uruguayí.
15:48
Španělsko
Španělé do vyřazovací fáze postoupili s notnou dávkou štěstí, když jim pomohla pozdní remíza 2:2 s Marokem. V nastaveném čase rozhodla původně neuznaná trefa Iaga Aspase, která byla nejprve pro ofsajd neuznána, aby videorozhodčí opravil původní verdikt – Španělsko nakonec opanovalo vyrovnanou skupinu B.
15:45

Dnešnímu utkání bude opět přihlížet ruský prezident Vladimir Putin.

  • Saúdskoarabský korunní princ Mohammed bin Salman, prezident FIFA Gianni...

    Saúdskoarabský korunní princ Mohammed bin Salman, prezident FIFA Gianni Infantino a ruský prezident Vladimir Putin z čestné lóže sledují slavnostní zahájení MS ve fotbale. / Autor: Reuters

15:40
Důležité
Základní sestavy k dnešnímu zápasu:
15:35
Rusko
"Je jasné, kdo je tady favoritem. Pár věcí se nám v minulém utkání nepovedlo, takže na tom musíme ještě hodně zapracovat. Zvlášť proti Španělům, kteří dokáží potrestat jakékoli zaváhání. Nemyslím si ale, že bychom se jich museli bát. Neexistuje tým, který by se nedal porazit, jen je potřeba pracovat na sto procent a mít trochu štěstí," řekl před utkáním vysoký útočník Ruska Artem Dzyuba.
15:30
Španělsko
Španělsko v základní skupině příliš nepřesvědčilo. Svěřenci Fernanda Hierra v základní skupině jednou zvítězili a dvakrát remizovali. Přesto David Silva na tiskové konferenci sršel optimismem a odhodláním se postavit za nečekaně povolaného trenéra na lavičce Španělska. "Je pravda, že jsme se museli vyrovnávat s náročnou situací, navíc bezprostředně před začátkem šampionátu. Říkali jsme to tehdy a říkáme to teď. Pokud chceme brát titul, musíme umět porazit kohokoli a postupovat dál. Jsme jednotní, držíme při sobě a podporujeme naplno našeho trenéra. Věřím, že i proti Rusku se nám podaří ukázat dobrý výkon."

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Björn Kuipers
Španělsko: De Gea - Nacho, Piqué, Ramos, Jordi Alba - Busquets, Koke - Asensio, Isco, Silva - Costa
Rusko: Akinfeev - Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudryashov, Zhirkov - Samedov, Zobnin, Kuzyayev - Dzyuba, Golovin