Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Musíme zkombinovat tvrdou práci a uvolněnou mysl, říká po výhře nad Baníkem autor dvou branek Hašek

Martin Hašek oslavuje svoji druhou branku do sítě Baníku. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Praha - Sparťanský záložník Martin Hašek poprvé v lize vstřelil v jednom zápase dva góly, kterými zařídil domácí výhru 2:0 nad Ostravou v šestém kole. Třiadvacetiletý fotbalista trochu litoval dalších neproměněných šancí, především té ze 74. minuty, kdy ho skvěle vychytal hostující brankář Viktor Budinský.
  21:26

Hašek platí spíše za neúnavného dříče ve středu pole, než za kanonýra. Dnes si připsal desátou a jedenáctou ligovou trefu v kariéře. „No je pravda, že já moc těch ligových gólů nedávám, takže každého si moc vážím, dnes jsem jeden dokonce přidal i hlavou. A mohl jsem přidat i třetí, ale musím uznat, že mě brankář soupeře pěkně vychytal,“ řekl novinářům Hašek, který se prosadil v 10. a 38. minutě.

Vítězství nad Baníkem je podle něj hodně důležité, protože sparťané ve čtvrtek vypadli ve třetím předkole Evropské ligy s Trabzonsporem, s nímž v Turecku prohráli 1:2 a předtím doma remizovala 2:2. V minulém ligovém kole navíc Letenští podlehli 3:4 v Mladé Boleslavi.

Martin Hašek oslavuje svoji druhou branku do sítě Baníku.
Martin Hašek hlavičkuje přes Viktora Budínského.

„Zklamání z vyřazení, tři zápasy bez výhry, do toho složité cestování a moc jsme toho ani nenaspali. O to je dnešní výhra sladší, v kabině panuje zaslouženě velká radost,“ konstatoval bývalý hráč Bohemians 1905 a syn stejnojmenného trenéra „Klokanů“.

Svěřenci Václava Jílka také od minulých zápasů zlepšili defenzivu. „Základem úspěchů je, abychom se bavili fotbalem a zároveň tvrdě pracovali. Jedno bez druhého nejde, může chybět pak lehkost, bez které se náš fotbal nezvedne. Musíme prostě zkombinovat práci a uvolněnou mysl,“ prohlásil Hašek.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!