Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Na fotbal za pět korun? Ne, raději peníze. Sparta řeší ‚bazarové fanoušky‘ a jejich vstupenky

Fanoušci Sparty během derby se Slavií foto: ČTK

Praha - První výraznější návštěva do ochozů zavítá na semifinále fotbalového poháru na pražskou Letné. Sparťané poskytli svým nejvěrnějším fanouškům, kteří nevynechali jediný domácí duel před koronakrizí, vstupenky za symbolických pět korun. Netušili však, že někteří jejich velkorysé gesto využijí k výdělku skrze internetové bazary.
  17:33

Vstupenky na veledůležité pohárové klání s plzeňskou Viktorií dostali nejvěrnější fanoušci Sparty de facto zadarmo. Symbolických 5 korun zaplatili příznivci aktuálně třetího celku tabulky Fortuna ligy jako manipulační poplatek.

Fanoušci Sparty během derby se Slavií
Fanoušci na derby pražských S

Vedení letenského celku ovšem netušilo, že když poskytne vstupenky na utkání doslova za hubičku, poskytne několika jedincům šanci si přivydělat.

Kdo by to byl řekl, že právě ti nejvěrnější fanoušci, kteří nevynechali jediný domácí duel Sparty před vypuknutím koronaviru, svůj milovaný celek „prodají“.

Na internetových bazarech se záhy po rozdělení vstupenek objevily dvě unikátní vstupenky v hodnotě tisíc korun. Další z „věrných“ nabízel dokonce pět vstupenek po tisícovce za kus. Letenský klub na podobné jednání upozorňoval na sociálních sítích.

„Na způsob prodeje pro omezený počet diváků jsme se připravovali během celé pauzy. Model s odměněním nejvěrnějších fanoušků nám přišel jako nejspravedlivější varianta ze všech, které byly na stole,“ vysvětloval Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Sparta přitom od začátku řešila spíše ve skrze pozitivní ohlasy. „Přestože nám naši fanoušci umějí dát nespokojenost s některými kroky najevo, tentokrát jsme se setkali s kladnou odezvou. Předpokládáme, že kdo lístek získá, chce zápas po dlouhé pauze opravdu vidět. Vstupenky samozřejmě nejsou určeny k dalšímu přeprodeji. Uvidíme, co dál,“ komentoval Kasík situaci se vstupenkami.

Letenský celek na odpolední poradě zváží, jak bude postupovat proti inzerentům, jejichž identitu zná.