Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Na, tady máš deset banánů.‘ Komentátora v Itálii propustili za rasistickou poznámku na Lukakua

Romelu Lukaku v dresu Interu Milán. foto: Reprofoto

Italská televizní stanice Top Calcio 24 propustila komentátora kvůli rasistické poznámce na adresu útočníka Romelua Lukakua z Interu Milán. Luciano Passirani prohlásil, že belgického fotbalistu zastavíte jedině tak, když mu dáte deset banánů.
  11:27

Passirani se v neděli postaral o rozruch při debatě ve studiu, kde hodnotil kvality bývalého útočníka Chelsea nebo Manchesteru United. „V Itálii momentálně nehraje žádný podobný hráč jako Lukaku. Opravdu se mi líbí,“ prohlásil. „Zastavit ho můžete jedině tak, když mu řeknete: Na, tady máš deset banánů, které můžete sníst,“ přidal.

Vedení stanice okamžitě zareagovalo a v přímém přenosu vystoupil ředitel Fabio Ravezzani. Za expertovo prohlášení se omluvil a ujistil diváky, že Passirani už nikdy nebude pro televizi pracovat.

Lukaku se od srpnového příchodu do Interu, který bude v úterý prvním soupeřem Slavie v Lize mistrů, nestal terčem rasismu poprvé. Když ve druhém kole Serie A rozhodl gólem z penalty o vítězství 2:1 v Cagliari, domácí fanoušci ho počastovali opičími skřeky a bučením. Případem se zabývá disciplinární komise.

Autor: