Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Italové jsou vedle. Novináři do sestavy Slavie proti Interu nominovali i Alexe Krále

Alex Král na tréninku české reprezentace. foto: ČTK

Milán/PRAHA - S blížícím se úvodním kolem Ligy mistrů se italští novináři zaměřili na sestavu pražské Slavie, která v úterý vyzve slavný Inter Milán. V jednom z tamních plátků byl do pravděpodobné sestavy sešívaných nominován i Alex Král. Ten se tomu sám na Twitteru zasmál, od 1. září totiž patří Spartaku Moskva.
  15:53

Fotbalisté pražské Slavie vyzvou v první utkání skupinové fáze Ligy mistrů v úterý Inter Milán. Na věhlasném San Siru, které je pro utkání Nerazzurri pojmenováno jako Stadio Giuseppe Meazza, vyběhnou sešívaní podle italského tisku pravděpodobně s Alexem Králem v sestavě.

To již však není možné. Alex Král totiž od 1. září patří oficiálně Spartaku Moskva, který za něj do Prahy poslal ohromných 12 miliónů eur. Omylu italských novinářů se zasmál i samotný hráč a to prostřednictvím svého twitterového účtu.

Slávisté se v boji o první cenné body v Lize mistrů utkají s přetěžkým soupeřem, který v úvodu nového ročníku Serie A vévodí ligové tabulce. S devíti body jsou svěřenci Antonia Conteho zatím stoprocentní. V ofenzivě nastupuje nová posila Romelu Lukaku, jenž je kvalitně doplňován Martinezem, Sensim, Brozovičem či Candrevou. Do vývoje utkání by mohl promluvit i zatím méně využívaný Chilan Alexis Sanchez.

Utkání začne v úterý v 18.55. Slávisté budou muset předvést nadstandardní výkon, aby mohli pomýšlet na jakýkoliv bodový zisk. Jisté však je, že Alex Král jim v tomto boji už nepomůže.

Autor: