Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Nádherná bitva na Stamford Bridge neměla vítěze

Sport

  22:44aktualizováno  23:20
PRAHA - Báječné představení připravili fotbalovým fanouškům fotbalisté dvou anglických gigantů - Chelsea a Liverpool. Hosté, kteří potřebovali smazat manko 1:3 z prvního zápasu, vedli po půlhodině 2:0. Chelsea se vzpamatovala a ve druhé půli otočila na 3:2. Ani to ještě nebylo vše, obrat přišel i z druhé strany - na 3:4. Konečnou podobu dal výsledku Lampard. Po remíze 4:4 postupuje dál Chelsea, která narazí v semifinále Ligy mistrů na Barcelonu.

Radost Didiera Drogby. foto: ČTK

Že v zápasech Chelsea a Liverpoolu nepadají branky? Ano, do letošního čtvrtfinále odehráli oba sokové osm zápasů, ve kterých padlo deset branek. Ovšem poslední dva zápasy v rámci čtvrtfinále této soutěže přinesly dohromady branek dvanáct!

Jestliže první utkání na Anfield Road bylo napínavým a pěkným fotbalovým představením, tak dnešní odveta na Stamford Bridge byla fotbalovou pohádkou. Akce střídala akci, vše navíc v obrovském tempu. Dvě chyby obou brankářů, jedna sporná penalta, osm branek. Hosté splnili slib a "Blues" přitlačili od úvodu před Čecha. A obrana londýnského celku se svým brankářem kupila chybu na chybu.

V 27. minutě vedli hosté již 2:0 a chvíli po rozehrání měl třetí gól na kopačce Kuyt. Domácí se dočkali bez další úhony vytoužené přestávky a už v 57. minutě bombou z pětadvaceti metrů vyrovnával na 2:2 Alex. Konec brankostroje? Kdepak. Běžela 76. minuta a míč putuje po ose Ballack-Drogba-Lampard potřetí za záda Pepe Reiny v brance "Reds".

Hosté se nevzdali a sedm minut před koncem opět vedli - 4:3. Spící obranu domácích důrazně probudili Lucas a Kuyt. Hosté potřebovali k postupu ještě jeden gól. Nedočkali se. Naopak ještě jednou inkasovali z kopačky Lamparda, který se nádherně zpoza vápna trefil přesně k tyči.

Do semifinále tak postupuje potřetí za sebou Chelsea. Před bojem s našlápnutou fabrikou na branky Barcelonou (Katalánci si zajistili postup díky dnešní remíze 1:1 v Allianz Aréně s Bayernem) musí zapracovat na defenzivě. Ta hraje chaoticky a často dělá individuální chyby, navíc první dnešní branku zavinil špatně postavenou zdí proti přímému kopu brankář Čech (na druhé straně při Drogbově brance z nulového úhlu chyboval také Reina).

Český brankář si sice vysloužil kritiku za své poslední vystoupení a ani za první dnešní gól nebude chválen, ovšem při pohledu na zápasy Chelsea platí - většina střel, které na Čecha míří má nálepku 100% gólovka - a s velkou částí z nich si dokáže česká reprezentační jednička poradit. Prostupnost obrany "Blues" rozhodně není jen chybou českého brankáře. Poučí se Alex a spol. z dnešní bitvy nebo Barcelona předvede v semifinále svou ofenzivní smršť? To se dozvíme 29. dubna na Camp Nou.

ODVETY ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ:
Bayern Mnichov - FC Barcelona 1:1 (0:0)
Branky: 47. Ribéry - 73. Keita.
Rozhodčí: Rosetti - Ayroldi, Calcagno (všichni It.). ŽK: Lucio, Demichelis, Lell, Borowski - Puyol, Alves. Diváci: 66.000. První zápas 0:4, postupuje Barcelona.

Sestavy: Bayern: Butt - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - Sosa (78. Altintop), Van Bommel, Ottl, Zé Roberto (78. Borowski), Ribéry - Toni. Trenér: Klinsmann.

Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Xavi, Touré, Iniesta (78. Hleb), Keita - Messi, Eto'o. Trenér: Vilanova.

FC Chelsea - FC Liverpool 4:4 (0:2)
Branky: 76. a 89. Lampard, 51. Reina vlastní, 57. Alex - 19. Aurélio, 28. Xabi Alonso z pen, 81. Lucas, 83. Kuyt.
Rozhodčí: Medina Cantalejo - Calvo Guadamuro, Perez Di Palomar (všichni Šp.). ŽK: Ivanovič, Cole, Carvalho - Benayoun, Arbeloa. Diváci: 41.000. První zápas 3:1, postupuje Chelsea.

Sestavy: Chelsea: Čech - Ivanovič, Alex, Carvalho, Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kalou (36. Anelka), Drogba (90.+4 Di Santo), Malouda. Trenér: Hiddink.

Liverpool: Reina - Arbeloa (85. Babel), Škrtel, Carragher, Fabio Aurélio - Xabi Alonso, Mascherano (61. Riera), Lucas - Kuyt, Benayoun - Torres (80. N'Gog). Trenér: Benítez.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!