Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nehráli jsme jako zkušené mužstvo. Nikdo si nevážil, že nastoupil, smutní Kolář po remíze

Brankář Slavie Ondřej Kolář zariskoval, čehož se snažil využít Dame Diop z Ostravy. foto: ČTK

Praha - Zatímco někteří jeho spoluhráči mlčky seděli pod stříškou střídačky, on dlouhé minuty po dramatickém finiši s rukama v bok pochodoval sem a tam. Naštvaný a frustrovaný vstřebával, co se právě stalo. „Jako bychom vůbec nehráli o titul,“ štvalo Ondřeje Koláře, slávistického brankáře, po remíze 2:2 v Ostravě.
  21:32

Ve nastaveném čase poslal Slavii do vedení Masopust, jenže pak z poslední akce zápasu srovnal Stronati. Hrálo se skoro sto minut!

Baník v utkání dokázal dvakrát bleskově odpovědět na soupeřův gól. Pokaždé po rohovém kopu.

„Za dobu, co jsem ve Slavii, jsme snad hlavou po rohu ještě neinkasovali. O to víc mě to mrzí,“ povídal Kolář. „Věděli jsme o jejich výškové převaze, věděli jsme o téhle jejich síle, ale hloupě jsme to řešili. Je to mrzuté.“

Remizovali jste podruhé v řadě.
Byl to z naší strany špatný zápas. Negativní výsledek, protože jsme sem přijeli pro tři body, moc jsme to chtěli urvat a zvládnout, ale přišlo mi, že jsme dneska nehráli jako zkušené mužstvo. Bylo to takové nemastné, neslané, nikdo si nevážil šance nastoupit. Soupeři jsme to usnadnili a bohužel si odvážíme jen bod.

Slávisté šli v Ostravě do vedení díky přímému kopu Stanciua.
Po zápase za branami stadionu. I takové jsou bizarní děkovačky.

Přitom ve druhém poločase jste měli obrovskou územní převahu, jenže žádné vyložené šance. Proč?
Všichni ví, jak je to v Ostravě těžké. Hrají velmi organizovaně a mají vysoké hráče, takže s balony do soubojů s nimi neuspějete. Musíte je dávat za ně, ale protože byli dost zalezlí, prostoru bylo málo. Pomohli nám střídající Masopust s Teclem, kteří hru oživili, ale pořád jsme to nebyli my. A pak si výsledek necháme proklouznout mezi prsty, když vedeme v nastavení...

Váš náskok před druhou Plzní se zmenšil na šest bodů, co to pro vás znamená?
Určitě nemáme důvod dávat hlavy dolů. Fotbal hrát umíme, hrajeme dobře, ale bohužel jsme v Ostravě ani minule s Plzní nevyhráli. Věřím však, že to znovu nakopneme a body budeme sbírat.