Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Nenastoupíme. Je mi jedno, jestli sestoupíme.‘ Šéf Brescie nesouhlasí s pokračováním Serie A

Fotbalisté Brescie foto: Instagram.com/brescia_calcio

Řím - Předseda fotbalového klubu z Brescie Massimo Cellino je proti dohrání sezony italské ligy, která byla kvůli pandemii koronaviru přerušena. Dokonce prohlásil, že pokud bude Serie A pokračovat, jeho tým ke zbývajícím zápasům nenastoupí.
  14:06

V Itálii, která je s více než 110 tisíci nakaženými a 13 tisíci mrtvými nejvíce zasaženou zemí v Evropě, se fotbal nehraje od 9. března. Vláda nedávno oznámila, že zavedená omezení se budou uvolňovat až po doporučení odborníků a budou v platnosti minimálně do poloviny dubna.

Juventus zdolal ve šlágru italské fotbalové ligy 2:0 Inter Milán a vrátil se na...
Juventus zdolal ve šlágru italské fotbalové ligy 2:0 Inter Milán a vrátil se na...

Vedení Serie A přesto doufá, že i díky uvolnění června a července po přesunutí Eura na příští rok se podaří soutěž dokončit. Podle Cellina však snaha dohrávat sezonu nemá smysl. „Hrálo by se bez diváků a navíc bychom riskovali zdraví hráčů. Je to šílený nápad,“ řekl v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport šéf posledního týmu tabulky.

„Jestli nás přinutí hrát, tak klidně k zápasům tým nepostavím a prohraju kontumačně 0:3. Čistě z respektu k lidem z Brescie a jejich nejbližším, kteří už nejsou mezi námi,“ uvedl třiašedesátiletý Cellino, jenž se kvůli svým názorům stal terčem kritiků, kteří za jeho postojem vidí pouze snahu udržet Brescii díky anulování sezony v lize.

„Je mi jedno, jestli sestoupíme. Do teď jsme si to zasloužili a samozřejmě na tom nesu i já svůj podíl viny,“ prohlásil. „Sezona musí skončit 30. června, kdy mají kluby účetní uzávěrku a také končí hráčské smlouvy. Kdybychom ji prodloužili, musíme změnit smlouvy, přestupní trh, dohody s bankami, začátek nového ročníku. A kvůli čemu?“ dodal.

„Je to arogantní a nezodpovědný nápad. Myslí jen na zisk a poháry. Jestli má Serie A pokračovat, musí skončit do 30. června. A budeme hrát ob den? Nebo má UEFA moc prodloužit dny, aby jeden měl 72 hodin? Jestli chce být UEFA užitečná, tak ať do Brescie pošle respirátory a kyslíkové láhve,“ prohlásil Cellino.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...