Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Nenastoupíme. Je mi jedno, jestli sestoupíme.‘ Šéf Brescie nesouhlasí s pokračováním Serie A

Fotbalisté Brescie foto: Instagram.com/brescia_calcio

Řím - Předseda fotbalového klubu z Brescie Massimo Cellino je proti dohrání sezony italské ligy, která byla kvůli pandemii koronaviru přerušena. Dokonce prohlásil, že pokud bude Serie A pokračovat, jeho tým ke zbývajícím zápasům nenastoupí.
  14:06

V Itálii, která je s více než 110 tisíci nakaženými a 13 tisíci mrtvými nejvíce zasaženou zemí v Evropě, se fotbal nehraje od 9. března. Vláda nedávno oznámila, že zavedená omezení se budou uvolňovat až po doporučení odborníků a budou v platnosti minimálně do poloviny dubna.

Juventus zdolal ve šlágru italské fotbalové ligy 2:0 Inter Milán a vrátil se na...
Juventus zdolal ve šlágru italské fotbalové ligy 2:0 Inter Milán a vrátil se na...

Vedení Serie A přesto doufá, že i díky uvolnění června a července po přesunutí Eura na příští rok se podaří soutěž dokončit. Podle Cellina však snaha dohrávat sezonu nemá smysl. „Hrálo by se bez diváků a navíc bychom riskovali zdraví hráčů. Je to šílený nápad,“ řekl v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport šéf posledního týmu tabulky.

„Jestli nás přinutí hrát, tak klidně k zápasům tým nepostavím a prohraju kontumačně 0:3. Čistě z respektu k lidem z Brescie a jejich nejbližším, kteří už nejsou mezi námi,“ uvedl třiašedesátiletý Cellino, jenž se kvůli svým názorům stal terčem kritiků, kteří za jeho postojem vidí pouze snahu udržet Brescii díky anulování sezony v lize.

„Je mi jedno, jestli sestoupíme. Do teď jsme si to zasloužili a samozřejmě na tom nesu i já svůj podíl viny,“ prohlásil. „Sezona musí skončit 30. června, kdy mají kluby účetní uzávěrku a také končí hráčské smlouvy. Kdybychom ji prodloužili, musíme změnit smlouvy, přestupní trh, dohody s bankami, začátek nového ročníku. A kvůli čemu?“ dodal.

„Je to arogantní a nezodpovědný nápad. Myslí jen na zisk a poháry. Jestli má Serie A pokračovat, musí skončit do 30. června. A budeme hrát ob den? Nebo má UEFA moc prodloužit dny, aby jeden měl 72 hodin? Jestli chce být UEFA užitečná, tak ať do Brescie pošle respirátory a kyslíkové láhve,“ prohlásil Cellino.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...