Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Neymar hrát první zápas nebude. Přestup do PSG nebyl administrativně dotažen

Sport

  12:15
PAŘÍŽ - Brazilský fotbalista Neymar dnes ještě za Paris St. Germain v úvodním kole francouzské ligy proti Amiens nenastoupí. Přestup pětadvacetiletého útočníka z Barcelony za 222 milionů eur totiž nebyl administrativně dotažen.

Neymar ukazuje fotografům své žonglérské schopnosti. foto: Reuters

Neymar: Do PSG jsem nepřestoupil kvůli penězům ani kvůli Messimu

Neymarův debut za PSG se odkládá kvůli tomu, že představitelé francouzských profesionálních soutěží (LFP) nedostali včas mezinárodní certifikát potvrzující přestup.

Aby mohl v sobotu hvězdný Brazilec hrát, musel byl transfer formálně potvrzen do páteční půlnoci, k čemuž podle agentury AFP nedošlo.

Kapitána brazilské reprezentace Neymara tento týden PSG vyplatil z Barcelony za rekordní sumu 222 milionů eur (zhruba 5,8 miliardy korun) a podepsal s ním kontrakt na pět let.

Na zápasový debut si kvůli administrativním překážkám bude muset jeden z nejlepších fotbalistů světa počkat minimálně do neděle 13. srpna, kdy Pařížané nastoupí v Guingampu.

Brazilec Neymar se stěhuje z Barcelony do Paříže. Jeho nákup je prý nesmyslný,
Neymar v zápase s Paraguayem líbá míč. Štěstí mu pak při penaltě přálo.

Fanoušci klubu z francouzské metropole však dnes o Neymara nepřijdou. Před zápasem proti Amiens by měl být útočník v Parku princů oficiálně představen a klub plánuje pro svou hvězdu velkolepé přivítání.

Pařížská „Neymarománie“ se už projevila na koupi dresů s Brazilcovou jmenovkou a jeho číslem 10.

Příznivci PSG skoupili všech 10.000 dresů, jež byly k dispozici, a oficiální klubový fanshop na Champs-Elysées v pátek navštívilo rekordních 15 tisíc zákazníků. Oficiální Neymarův dres vyšel na 155 eur (čtyři tisíce korun).

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč