Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

O Kangu je zájem. Sparťana láká Celta Vigo i turecký Trabzonspor, píší v zahraničí

Guélor Kanga přeskakuje s míčem Petra Javorka z Dynama. foto: ČTK

Praha - Trabzonspor a Celta Vigo. To jsou kluby, které se údajně zajímají o sparťanského fotbalistu Guélora Kangu. Informoval o tom renomovaný francouzský novinář Nabil Djellit.
  19:37

„Nejlepší střelec české ligy Kanga má nabídku z Trabzonsporu. Ale také ho sleduje Celta Vigo,“ napsal Djellit na svůj twitterový účet.

Djellit jako novinář píše ve Francii především o afrických hráčích.

Devětadvacetiletý gabonský záložník patří mezi nejlepší hráče české ligy, z pozice středopolaře dal za loňský podzim deset branek.

V červnu mu ve Spartě končí smlouva a zatím to nevypadá, že by v klubu pokračoval.

„Nejsme blízko prodloužení smlouvy, ale ani jeho prodeji. Smlouvu má do léta, normálně s námi pokračuje. Ještě s ním i jeho angentem budeme mluvit,“ řekl v pondělí na startu zimní přípravy sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Trabzonspor si ho nemohl nevšimnout v letním pohárovém předkole o postup do Evropské ligy. V domácím zápase byl Kanga nejlepší na hřišti, dal nádherný gól na 2:0, ale Sparta v závěru slibný náskok neudržela a dvakrát inkasovala.

Guélor Kanga přeskakuje s míčem Petra Javorka z Dynama.
Potyčka mezi Guélorem Kangou ze Sparty a Nikolajem Komličenkem z Boleslavi.

Kangovi se dařilo i v odvetě, po jeho akci Hložek vyrovnal na 1:1, ale kýženou druhou branku Spartu nepřidala, v nastavení pak inkasovala a vypadla.

Trabzonspor je elitním tureckým klubem, španělská Celta Vigo bojuje ve své soutěži o záchranu. V polovině ročníku je sedmnáctá, od sestupové příčky ji dělí jen skóre.

Kanga přišel do Sparty před dvěma lety z Crveny zvezdy Bělehrad. Podivín, průšvihář, skvělý fotbalista. Od začátku budil emoce. Mezi spoluhráči, u fanoušků i u soupeřů.

V prvním zápase si „drze“ vzal míč, když sudí odpískal penaltu, ač na hřišti byl tradiční exekutor Lafata.

V létě 2018 po porážce v pohárovém předkole na hřišti Subotice se mu nelíbily invektivy od sparťanských fanoušků směrem k hráčům, což dal najevo. Napětí mezi ním a skalními příznivci však už dávno zmizelo, Kanga patří k nejoblíbenějším hráčům.

V závěru minulé sezony měl konflikt v derby na Slavii s jejími fanoušky, kde byl terčem rasistických urážek. Disciplinární komise pak Slavii zavřela část hlediště.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...