Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Němci dostali o poločase pokyn od trenéra: Brazilce už neponižujte

Sport

  15:05
PRAHA - Ještě stále to bolí. Brazílie se jen pomalu vzpamatovává ze semifinálového debaklu na domácím mistrovství světa s Německem. Postupně však vychází najevo, proč zápas skončil „jen“ 1:7. S odstupem důvod poodhalil obránce vítězů Mats Hummels.

SMUTEK. Fotbalisté Brazílie do finále fotbalového MS na domácí půdě nepostoupili. foto: Reuters

Připomeňme, že během prvních 45 minut zápasu v Belo Horizonte Němci dokonale rozložili Brazilce pěti brankami. Proto prý trenér Joachim Löw v poločase svým hráčům nařídil, aby už v takovém tempu nepokračovali.

„Bylo nám řečeno, abychom dál hráli soustředěně, ale abychom už s dalším ponižováním nepokračovali a vyvarovali se jakékoli exhibice nebo zesměšňování soupeře,“ uvedl Hummels pro německá média.

„Trenér nám taky nařídil, že v dalším průběhu musíme zachovat veškerou vážnost a ukázat, jak domácí tým respektujeme,“ dodal pětadvacetiletý hráč Borussie Dortmund.

Brazilci se po přestávce ještě marně snažili s výsledkem něco udělat. Šance jim pochytal brankář Neuer a pak ještě dvakrát inkasovali. Oscarův gól v nastaveném času už jen nepatrně zmírnil potupu. Smutek brazilského národa však neutichá...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...