Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šel bych, řekl Zinčenko. Obránce Arsenalu je připraven narukovat do války s Ruskem

Oleksandr Zinčenko foto: AP

Pokud by dostal povolávací rozkaz, je ukrajinský fotbalista Oleksandr Zinčenko připraven narukovat do armády a jít do války s Ruskem. Obránce Arsenalu to prohlásil v rozhovoru s BBC.
  18:06

„Myslím, že odpověď je naprosto jasná: Šel bych,“ řekl sedmadvacetiletý Zinčenko. Jeden ze zástupců kapitána reprezentace uvedl, že v armádě proti ruské invazi bojuje několik jeho spolužáků ze školy.

„Není to příjemné pomyšlení. Není to tak dávno, co jsme si spolu hráli nebo kopali na hřišti a oni teď musí bránit naši vlast. Je mi z toho opravdu smutno, ale tak to prostě je. Nesmíme to vzdát,“ prohlásil Zinčenko.

Profesionální kariéru odstartoval v Rusku, ale s bývalými spoluhráči z Ufy v kontaktu není. „Od začátku invaze se mi jich ozvalo jen pár a já to chápu, protože oni za nic nemůžou. A nemůžu jim říct: Chlapi, běžte protestovat. Vím, že by je za to mohli zavřít,“ dodal.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...