Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

67.
Petar Musa si nazouvá kopačky. Domácí kouč Jindřich Trpišovský dost možná sáhne v nejbližší době ke střídání. Pohyb Stanislava Tecla totiž výrazně ochabl a chorvatský útočník by jej mohl nahradit.
63.
Plzeň
Střídání - Plzeň. Na hrací plochu se dostal Ondřej Mihálik, který nahradil Jana Kopice.
63.
Důležité
Milan Havel teď málem šokoval celou republiku. Ve skluzu se snažil zabránit odkopu slávistické obrany a odražený míč nasměroval za záda Ondřeje Koláře. Naštěstí pro domácí šel Havlův netradiční pokus nad branku.
62.
Opět diskuze mezi Stanciem a Provodem. Nakonec to byl rumunský záložník, který rozehrál. Svým centrem vybídl Vladimíra Coufala, tomu se však nepodařilo vyzrát na Davida Limberského.
61.
Stanislav Tecl se ocitl na zemi a Slavia má k dispozici další zajímavou standardku.
59.
První práce pro brankáře Slavie Ondřeje Koláře. Po standardní situaci se dostali hosté k hlavičce, branku domácího gólmana však výrazně neohrozili.
57.
Důležité
Jan Bořil teď nezvládl koncovku ze zajímavé pozice! Na hranici vápna se slávistický kapitán dostal k odraženému míči, ránou z voleje však našel pouze fanoušky v ochozech Sinobo Stadium.
57.

V Edenu zatím panuje skvělá atmosféra.

  • Slávističtí fanoušci na utkání nadstavbové části Fortuna ligy SK Slavia Praha...

    Slávističtí fanoušci na utkání nadstavbové části Fortuna ligy SK Slavia Praha vs. FC Victoria Plzeň. / Autor: Michal SváčekMAFRA

55.
Dvě skvělé individuální akce teď předvedli domácí. Nejdříve se mezi dvěma obránci proháčkoval Masopust, následně si s Limberským pohrál Stanciu. Ani jedna akce však nevedla k ohrožení branky soupeře.
53.
Pavel Bucha si teď pomohl v souboji rukama a k zemi srazil unikajícího Tecla. Vzhledem k tomu, že byla připravená celá obranná čtveřice Západočechů se vše obešlo bez karty.
51.
Hlavní sudí duelu Miroslav Zelinka si teď musel zjednat respekt. Na slovíčko si zavolal krajního obránce hostů Radima Řezníka, kterému vyčinil za nepříliš vhodnou poznámku.
49.
Centr Lukáše Provoda ze standardní situace nenašel nikoho v červeno-bílém. Plzeň se tak snadno osvobozuje od nepříjemného přímáku domácích.
47.
Beauguelovi se start do utkání příliš nevyvedl. Zajímavý protiútok Západočechů totiž ztroskotal na jeho špatné rozehrávce.
46.
Důležité
Druhý poločas právě začal. Hosté z Plzně do něj vstoupí hned s jednou změnou. Tomáše Chorého nahradil Jean-David Beauguel.
45.+ 2
Důležité
První poločas právě skončil. Největší šanci zatím spálil Lukáš Masopust, když nezvládl usměrnit přihrávku Nica Stancia jinam než daleko nad branku Slavie. Do druhé půle se dá očekávat ofenzivnější pojetí hry ze strany Plzně, vyloučené není ani střídání Tomáše Chorého.
45. + 1
První poločas se chýlí pomalu ale jistě k cíli. Sudí Zelinka však nad rámec první pětačtyřiceti minutovky nastavuje dvě minuty.
45.
Zajímavý centr teď hledal na zadní tyči Jana Kopice, ten se však nedostal ani ke zpracování a od branky tak rozehrává Ondřej Kolář, který zatím nemusel řešit vůbec nic.
43.
Rumunský šikula z dobrých sedmnácti metrů nakonec nezakončoval. K udivení všech rozehrál narychlo standardku Lukáš Provod, trefil však jen boční síť.
41.
Nicolae Stanciu vystřelil svou 99. střelu na branku soupeře. Z dvaceti metrů však Hruška příliš nezaměstnal. Pokusí se o svou jubilejní stou z přímého kopu?
40.
Už je to téměř dva a půl zápasu, co vstřelili naposledy Západočeši gól Slavii. Zatím jediná branka Josefa Hušbauera staví Sešívané do lepší pozice ve vzájemném měření.

Nepřehlédněte

Branky: .

Úvodní sestavy:

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Traoré, Ševčík - Masopust, Stanciu, Provod - Tecl.

Plzeň: Hruška - Řezník, Brabec, Hejda, Limberský - Bucha, Čermák, Kalvach - Havel, Chorý, Kopic.