Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Pelé: Ronaldo je jednoduše báječný

Sport

  13:36
PRAHA/RIO DE JANEIRO - Strach o zničená kolena? Boj s nadváhou? Nikoliv - dvaatřicetiletý Ronaldo, bývalý trojnásobný nejlepší fotbalista světa, plní své sliby a v dresu brazilského Corinthians střílí góly jako na běžícím pásu. Proti Santosu se opět trefil dvakrát a vysloužil si chválu od samotného Pelého. "Druhý gól byl hodný mistrovství světa," řekla na Ronaldovu adresu legenda legend.

Ronaldo, hvězda Corinthinas. foto: ČTK

Ronaldo se poprvé trefil ve 25. minutě, kdy zvyšoval na 2:0 pro své barvy. Dostal parádní centr, míč si ladně zpracoval před sebe do běhu a zpoza vápna levačkou zamířil přesně. Ještě parádnější akci předvedl v 77. minutě.

Po kolmici na křídlo si patičkou zastavil za pokutovým územím míč, postrčil pravačkou před sebe a levou nohou ladně přeloboval domácího brankáře. Hosté tak vyhráli 3:1 v prvním finále regionálního šampionátu Paulista, který předchází květnovému startu brazilské ligy. Především za tento gól si vysloužil pochvalu od legendárního Pelého, jenž v Santosu strávil většinu své kariéry.

VIDEO ZE ZÁPASU SANTOS-CORINTHIANS ZDE:


"Míč skončil u nohou muže, který se nemýlí. Ten druhý gól byl hodný mistrovství světa,"
řekl po zápase Pelé na Ronaldovu adresu. "Je úžasné být králem v domově krále," vrátil Pelému kompliment trojnásobný vítěz ankety FIFA o nejlepšího fotbalistu světa. Ronado se v 10. utkání v dresu Corinthians trefil již osmkrát.