Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Fotbalový trenér Rada dostal za rasismus rekordní trest na osm měsíců

Boj druholigových fotbalistů pražské Dukly o postup mezi elitu může jejich kouč Petr Rada sledovat už jen z tribuny. Za nevhodné chování v nedávném šlágru proti Zbrojovce Brno nesmí na lavičku osm měsíců, což je rekordní trest a vyřazuje ho takřka i na celý podzim. Rada směrem k soupeřovu trenérovi Tomáši Poláchovi použil rasistickou urážku. Navíc dostal pokutu osmdesát tisíc korun. Proti verdiktu se může Rada odvolat, což také podle svých slov udělá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

A teď ještě prosím vysvětlit, co je na tom rasistického. Tedy pokuď tím neoznačil někoho neoprávněně. Ani v tomto případě by nemuselo jít o rasismus, ale o formu připodobnění. Rasismem ale jednoznačně je například zvýhodňování jedné rasy nad druhou, čož je stav často realizovaný dnešní pseudo demokratickými neoliberály. Pánové z fotbalového svazu by se spíše měli zabývat skutečnými problémy fotbalu, jako například mafiánskými metodami v tom jejich spolku.

3 0
možnosti
SM

Měl bych se urazit, když na mě někdo bude řvát "Ty zoufalej Čechu"? Podle článku asi ano, ale já se neurazím. Pro mě "Čech" urážka není. Zasloužili se o to minulé generace a ani ta současná to zatím moc nezkazila. A o těch "zásluhách" to platí i u cikánů. Za to, že je to teď zakazovaná nadávka, si mohou z veliké části sami.

3 0
možnosti
MH

Z článku se nedozvím, je či není cikán?

2 0
možnosti
Foto

K14a36r52e70l 56H36o19l56u64b

21. 3. 2024 19:46

... v tom nejspíš jsou pazoury nějaký „Neziskovky”...

3 0
možnosti