Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Plzeň vede ligu o osm bodů. Ústí rozdrtila 5:0

Sport

  19:23
TEPLICE - Fotbalisté Plzně vedou první ligu už o osm bodů. V 22. kole vyhráli na půdě Ústí nad Labem 5:0 a opět odskočili druhé Spartě. Poslední tým ligové tabulky zlomil dvěma góly v prvním poločase Bakoš a jeho spoluhráči si už zbytek zápasu vychutnali. Další tři góly si rozdělili Petržela, Bystroň a Ďuriš.

Ústí nad Labem - Plzeň (Marek Bakoš vlevo střílí branku) foto: ČTK

Z Plzně je to do Teplic sice skoro dvě hodiny autem, ale natěšené fanoušky Západočechů to zjevně neodrazovalo. Dorazilo jich několik set a nad hrstkou příznivců Ústí získali snadno hlasovou převahu. A trvalo jen něco přes dvě minuty, než Plzeň vedla i na góly. Rychle rozehraný roh se dostal až před vápno k Jiráčkovi a jeho centr usměrnil do sítě zřejmě hrudí Bakoš.

Pozápsové ohlasy

Rychlý gól Plzni hodně pomohl, protože se skoro okamžitě zatáhla na vlastní půlku a čekala, co poměrně aktivní Ústečané předvedou. Moc toho nebylo, protože jejich akce jako už tradičně brzdily nepřesnosti. Nejblíže gólu byl hned v 5. minutě Krbeček, který se dostal přes brankáře Pavlíka k centru, ale sražený míč branku těsně minul. A pak už se Ústí k ničemu pořádnému nedostalo a několik střel zpoza vápna Pavlík v pohodě pochytal.

22. kolo fotbalové ligy

Nedělní výsledky:
Brno - Teplice 0:1 (0:0),
České Budějovice - Slovácko 0:0,
Ústí nad Labem - Plzeň 0:5 (0:3),
19:30 Slavia - Hradec Králové.

Plzeň se v první půli moc nenadřela, přesto se dostala do několika dobrých šancí a vedení ještě do poločasu pojistila. Pomohl jí k tomu i ústecký brankář Michal Vorel, který při odkopu zaváhal, nechal si přijít příliš blízko Bakoše a pak už jen sledoval, jak se odražený míč snáší za jeho záda a plzeňský útočník ho v pohodě doklepává do sítě.

Tentokrát Ústečané po gólu propadli zmatku a z přemíry snahy po vyrovnání nabídli Plzni hodně prostoru k brejkům. Ve chvíli, kdy už začínalo nastavení první půle, toho hosté využili: Rezkův centr z levé strany se dostal na vápno k nekrytému Petrželovi, který míč bez zaváhání napálil pod břevno.

Přestávka a třígólový rozdíl sejmuly z obou týmů nervozitu a najednou se hrál velmi pohledný fotbal a hra se přelévala ze strany na stranu. Okolo 60. minuty si připsal dva těžké zákroky Vorel, pak zase vychytal Dreksovu hlavičku z malého vápna Pavlík. Domácí se dokonce domáhali uznání gólu Stožického, který v 70. minutě uklidil do branky zpětný pas Krbečka, ale podle rozhodčích byl už míč mimo hru.

V závěru už chodily oba týmy do útoku hodně živelně a stranou nezůstávali ani stopeři. Vyplatilo se to plzeňskému Bystroňovi, který po Petrželově pasu z pravé strany pálil do odkryté branky. V poslední minutě si to samé vyzkoušel i Ďuriš, který uzavřel gólový účet svého týmu na pěti gólech.

22. kolo první fotbalové ligy

FK Ústí nad Labem - FC Viktoria Plzeň 0:5 (0:3)
Branky: 3. a 40. Bakoš, 45.+1 Petržela, 82. Bystroň, 90. Ďuriš. Rozhodčí: Adámek - Slavík, Santarius. Bez ŽK. Diváci: 2114.

Ústí n.L.: Vorel - Dreksa (83. Hyčka), Polák, Valenta, Dvořák - Stožický, Doležal (59. Volek), Vrtělka, Martykán, Jindráček - Krbeček. Trenér: Habanec.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Neuwirth, Bystroň (85. Brezinský), Jiráček - Trapp, Horváth - Petržela, Kolář, Rezek (71. Fillo) - Bakoš (57. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...